Lietuvą pamilęs virtuvės šefas iš Šri Lankos – apie karjeros svetur pradžią: tai buvo gyvenimo mestas iššūkis

Iš Šri Lankos į Lietuvą atvykęs virtuvės šefas bei kulinarinių laidų vedėjas Dilanas Dampella Gamage mūsų šalį atrado prieš daugiau nei 10 metų. Šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis pasakos, kad būtent Lietuvą jis laiko tikraisiais savo namais – niekur kitur savęs nebeįsivaizduoja.

Puikiai visiems žinomas šefas Lietuvoje jau įleido šaknis – jis kalba lietuviškai, sėkmingai dirba, o su lietuvaite Renata yra susilaukęs dviejų vaikų.

Apsilankęs kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ Dilanas atviraus, kad šiandien vos spėja suktis. Darbų – itin daug. „Labai daug dirbu, bet ne paslaptis – daugiau ir uždirbu“, – laidoje juoksis jis.

Virtuvės šefas sugrįš prisiminimais atgal į laikus, kai tik persikėlė gyventi į Lietuvą bei dalinsis, kas, jo galva, lėmė jo sėkmę šioje šalyje. „Lietuvoje gyvenu jau 12 metų.

Tuo metu, kai tik čia atvykau, tai buvo tikras gyvenimo mestas iššūkis. Šri Lankoje dirbau viešbučio restorane, kuriame ir gavau kvietimą atvykti į Lietuvą. Atvažiavęs čia jau turėjau kulinarinės patirties.

Tačiau kai apsistojau Kauno senamiestyje ir ėjau į restoranus ieškoti darbo, jo tuo metu man niekas nenorėjo suteikti“, – prisimins Dilanas.

Vyras pasakos, jog didelė problema anuomet buvo kalbos barjeras, kuris trukdė susikalbėti su vietiniais lietuviais. Šefas atskleis jau tada ėmęs svajoti, kaip vieną dieną išmoks vieną sudėtingiausių pasaulio kalbų. Ir jam pavyko!

„Pamenu, kaip svajojau, kad kalbėsiu lietuvių kalba ir žmonės ims suprasti, ką aš noriu jiems pasakyti. O dabar, atėjus tam laikui, tik dar kartą įsitikinau, kad norint ir sunkiai dirbant, nieko nėra neįmanomo“, – dalinsis jis.

Dilanas laidoje su džiaugsmu prisimins ir savo karjeros pradžią, kuomet tapo vienu iš TV3 kulinarinių kelionių projekto po Lietuvą „Maisto kelias“ vedėju.

„Be tos laidos, ko gero nebūtų ir Dilano. Bent jau tokio, koks esu dabar. Esu labai dėkingas TV prodiuserei Vaidai Skaisgirei, kad pakvietė ir patikėjo manimi. Kaip ji pati man sakė, tai turbūt mano likimas“, – kalbės pašnekovas.

Todėl net ir po ilgo laiko tarpo apsilankius Šri Lankoje, Dilanas visa širdimi norėjo grįžti į Lietuvą. „Nuvažiuoti į Šri Lanką paatostogauti yra labai smagu, bet gyventi Lietuvoje yra žymiai geriau“, – teigs jis.

Virtuvės šefas dažniausiai dirba dideliuose renginiuose – jo kulinarinius šedevrus ragauja vestuvių ir kitų didelių, svarbių švenčių svečiai. Tačiau laidoje paaiškės, kad namuose Dilanas gamina itin retai. Namų virtuvėje prie puodų žymiai dažniau sukiojasi mylimoji, kurią vyras, kaip pripažins, vis užsimano pamokinti.

„Jei matau, kad ji daro kažką ne taip, aš pasakau, tačiau dažnai sau primenu, jog nesu darbe ir turėčiau nusileisti“, – šypsosis vyras ir pridurs, jog žmona yra išties puiki kulinarė.

Kol Ilona su Dilanu šnekučiuosis ir dalinsis smagiais prisiminimais, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, jiems ruoš labai gardų patiekalą – otą, keptą grilyje.

Archyvų nuotr.

Dilanas Dampella Gamage.  TV3

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder