Mėsainis, kuris taps kiekvieno grilio vakarėlio puošmena: jo paslaptis – kitaip ruošta mėsa

Vos pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams, žmonės skuba traukti grilį, o vienas iš populiariausių patiekalų, kiekvieną vakarėlį paverčiantis nepamirštamu, yra mėsainiai.

Kaip pagaminti tokį, kuriuo nustebinsite visus ragautojus, šį sekmadienio rytą išvys ir TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai. Receptas puikiai tiks lėtam ir ilgam savaitgaliui!

Šį sekmadienį laidos vedėją Gian Luca Demarco ir vėl laikinai pavaduos jo bičiulis, kulinarijos studijos šefas Arūnas Stoškus. Tęsis ir jo kelionės po Lietuvą – šįkart vyras apsilankys Ukmergės rajone, pas Živilę ir Ričardą Kvekšas.

Pora jau daugiau nei 10 metų gyvena Berzgainių dvaro teritorijoje, kur vietoje seno ūkinio pastato įsirengė autentiškus namus. Tiek pat metų jie verčiasi ir gyvulininkystės ūkiu.

Miškininku buvęs Ričardas pasakos, kad būtent jis įkalbėjo teatro režisūrą baigusią savo žmoną Živilę pasukti į gyvulininkystę.

Tiesa, šiame versle, pasirodo, viskas taip pat, kaip ir teatre – vaidmenų pasiskirstymo ir darbo tikrai netrūksta. Pora laidoje atskleis, nuo ko viskas prasidėjo, ir kokį kelią reikėjo nueiti, kol galiausiai atsidūrė dabartiniame taške.

Įkvėptas pasakojimo bei padedamas Živilės, Arūnas gamtoje pagamins neįprastą jautienos mėsainį.

„Šįkart mėsainius gaminsime šiek tiek kitokius. Dažniausiai esame įpratę juos gaminti su paplotėliais iš faršo, bet kadangi šiandien turime įvairios mėsos, pabandysime pasigaminti kitaip, su jautienos papilvės kepsniu“, – pasakos virtuvės šefas.

Negana to, vietoje įprastų mėsainiams skirtų padažų, Arūnas pasiūlys naujovę ir čia – gardinti patiekalą savo ruošta avokadų užtepėle!

Kol Arūnas paruoš visus patiekalui skirtus produktus, Živilė papasakos, ką iš savo pačios ūkyje randamų gėrybių ji pati gaminti mėgsta labiausiai.

„Aš lazaniją gaminu labai savotiškai. Nededu jokio sūrio, bet pripilu labai daug Bešamelio padažo, įdedu baklažaną, paprikos ir pomidorų. Visi prašo recepto! Tiesa, vienas iš tiesų labai gerai gaminantis mano draugas yra pasakęs, kad patiekalas – labai skanus, tačiau jis tikrai neprimena lazanijos“, – juoksis ji.

Kol įkais grilis, paruoškite mėsą – pagardinkite ją druska, pipirais ir šviežiu čiobreliu. Tuomet pradėkite ruošti avokadų užtepėlę. Tam prireiks sutrinti avokadus, supjaustyti česnaką, šalotinį svogūną ir čili pipirą. Viską gerai išmaišę, pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir laimu.

Begamindama šią, Arūno parodytą avokadų užtepėlę, Živilė atskleis ir kitą įdomią detalę. Aštriai valgyti pamėgusi moteris neseniai atrado imbierą, todėl visus savo patiekalus vietoje čili pipiro ji nuo šiol gardina būtent juo.

Patiekalui skirtą mėsą prireiks pakepti iš abiejų pusių po kelias minutes. Šalia mėsos į grilį įdėkite apskrusti ir bandeles. Joms apskrudus, ant jų tepkite avokadų užtepėlę, o tuomet uždėkite ir po salotos lapą.

Kai mėsa iškeps, nepamirškite 10 minučių palikti jos pastovėti. Anot Arūno, per šį laiką iš mėsos išeina visos nereikalingos sultys.

Tuomet mėsą supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant salotos. Beliks viską pagardinti keptu kiaušiniu, ir bus galima ragauti!

Laida „La maistas“ – sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder