Ingredientai
Kvietiniai miltai RIMI 405D 500
Sausos mielės 4 g
Aguonos RIMI 2.5 šaukštas (-ai)
Šiltas vanduo 200 ml
Cukrus RIMI 7 šaukštas (-ai)
Vynuogių sėklų aliejus RIMI 2 šaukštas (-ai)
Druska 1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Per žiemos šventes nėra nieko geriau už kūčiukus, o dar jei tai savomis rankomis gaminti, naminiai kūčiukai... Išbandyk!
Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles, maišykite, kol mielės ištirps.
Uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu, palikite šiltoje vietoje ~15-20 minučių, kol mielės išbrinks.
Į atskirą didelį dubenį suberkite pusę miltų, supilkite mielių ir vandens mišinį, įberkite druskos, gerai išmaišykite.
Uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu ir vėl palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, kol tešla pakils.
Kai tešla pakils, suberkite aguonas. Tada dėkite tiek miltų, kad minkant tešla neliptų prie rankų, bet išliktų lengvai minkoma (nepridėkite per daug, kad kūčiukai nebūtų per kieti).
Suformuokite tešlos rutulį, dėkite į dubenį, pabarstykite trupučiu miltų ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Palikite kilti šiltoje vietoje apie 1 val., kol tešla padvigubės.
Paimkite nedidelį gabalėlį tešlos, susukite į virvelę (virvelę turi būti rodomojo piršto storio) ir supjaustykite mažais gabalėliais (apie 1 cm storio).
Kepdami kūčiukai labai išsipučia kepimo, todėl geriausia juos pjaustyti nedideliais gabaliukais.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15-17 minučių. Turėtumėte gauti apie 2 didelius orkaitės padėklus.
Rašyti komentarą