Namuose ruošti šokoladiniai pyragaičiai

Nemažai žmonių yra priklausomi nuo saldumynų. Pyragaičiai, guminukai, ledai, kava su plakta grietinėle ir karameliniu sirupu, bandelės, spurgos ir tai tik pradžia. Dauguma šių ir panašių produktų, kuriuos perkate, turi labai daug kalorijų ir pridėtinio cukraus, tačiau yra išeitis, kaip galima to išvengti. Štai Jums idėja – namuose ruošti šokoladiniai pyragaičiai.

Mažiau cukraus, mažiau pridėtinių medžiagų, daugiau natūralumo ir skonio. Svarbiausia, daug sveikiau ir mažiau kaloringa nei pirktiniai variantai.

Taigi, ko mums reikės:

Juodojo šokolado (mažiausiai 70%),susmulkinto

kelių šauktų kokosų aliejaus

2 šaukštai kokoso miltų

¼ puodelio miltų

Žiupsnelio kepimo miltelių

jūros druskos

dviejų kiaušinių

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įkaitinkite orkaitėje pyragaičių formeles, dubenėlius.

Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite juodąjį šokoladą ir sviestą. Supilkite šokolado mišinį į nedidelį dubenį. Suberkite kokoso miltus, kitus naudojamus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos, kiaušinius ir plakite, kol gerai susimaišys.

Atsargiai išimkite puodelį iš orkaitės ir supilkite mišinį į puodelį. Įdėkite atgal į orkaitę. Kepkite 10–12 minučių arba tol, kol įsmeigtas dantų krapštukas, jį išėmus nebus aplipęs turiniu.

Patiekite su ledais, o ant pyragaičio viršaus uždėkite smulkinto kokoso ar riešutų. Tobulai skanus desertas ir daug sveikesnis nei pirktinės jo alternatyvos.

Kaip matote, gaminant maistą namuose ir laikantis subalansuotos mitybos, galima drąsiai pasimėgauti ir skanumynais

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder