Kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežią žuvį?

Naudingi patarimai: kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežią žuvį?

Pirkdami žuvį, ne visada planuojame ją iškart gaminti - dažnai ją paliekame "vėlesniam laikui", dedame į šaldytuvą ar šaldiklį. Kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežią žuvį?

"Vakarų ekspresas" išsiaiškino, kaip užtikrinti, kad nupirktas produktas nebūtų prarastas ir išliktų šviežias.

Kaip laikyti neišvalytas žuvis

Išpjaukite vidurius - jie sugenda pirmieji;

Nuplaukite žuvį po tekančiu vandeniu - būtinai nuplaukite visus nešvarumus;

Nuvalykite žuvį popieriniais rankšluosčiais - pašalinkite drėgmę;

Dėkite į popierinius, o ne plastikinius maišelius, nes kitaip žuvys suges.

Visi šie veiksmai turi būti atliekami kruopščiai - dėl neatsargumo gaminys greitai sugenda.

Vienas svarbiausių veiksmų - nuvalyti ją rankšluosčiais. Atminkite - kuo daugiau drėgmės lieka, tuo didesnė tikimybė, kad žuvis suges.

Kaip ilgai šaldytuve galima laikyti šviežią žuvį - terminai ir taisyklės

Norėdami kuo ilgiau išlaikyti gardžią žuvį, pasirūpinkite, kad ji būtų laikoma kuo vėsesnėje šaldiklio vietoje.

Žinoma, geriausia žuvis laikyti lede.

Taip tai daroma parduotuvėse - galite naudoti trupinius arba ledo kubelius. Tereikia rasti gilų indą, įdėti į jį ledo ir ant viršaus užšaldyti žuvį.

Jei tai jums netinka, naudokite pačią viršutinę šaldytuvo lentyną - ten vėsiausia.

Suvyniokite žuvį į popierinį maišelį ir palikite ją viršutinėje lentynoje.

Arba žuvį sudėkite į lėkštę ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Produktą galima laikyti 1-2 dienas (jei yra ledo, šis laikotarpis pailgėja iki trijų dienų).

Kaip ilgai galima laikyti žuvį šaldiklyje - patarimai ir gudrybės

Šviežios žuvies gabalą galima užšaldyti, tačiau to daryti nerekomenduojama.

Šviežia žuvis, užšaldyta namuose, praranda labai daug maistingųjų medžiagų.

Nepaisant visų buitinių šaldiklių galios, jie vis tiek negali prilygti pramoniniam šaldymui.

Jei turite užšaldyti žuvį, darykite tai tinkamai - išvalykite jos vidų, nuplaukite vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu.

Tada sudėkite jį ant padėklo ir 3-5 valandoms įdėkite į šaldiklį.

Kai žuvis užšals, išimkite skerdenas iš dėklo ir sudėkite jas į maišelį.

Beje, geriau laikyti tik mažas žuvis - dideles rekomenduojama supjaustyti gabalėliais arba filė.

Priklausomai nuo veislės, žuvį galima laikyti užšaldytą nuo 3 iki 12 mėnesių.

Kaip ilgai išlaikyti žuvį be šaldymo - išbandyti metodai

Jei dėl kokių nors priežasčių negalite arba nenorite laikyti žuvies šaldytuve (šaldiklyje), galite apsaugoti ją nuo gedimo kitais būdais:

Sūdymas - įtrinkite druską į žuvį, įdėkite ją į dubenį, užberkite druska ir padėkite į vėsią vietą (laikymo trukmė - 4 dienos);

džiovinti - sūdyti, kaip aprašyta pirmiau, ir pakabinti ant kabliukų vėsioje vietoje (džiovintų žuvų galiojimo laikas - iki 90 dienų).

Žuvų skerdenas taip pat galima marinuoti.

Perpjaukite juos išilgai nugarkaulio ir gausiai pabarstykite druska.

Tada suvyniokite jį į audinio skiautę, pamirkytą acto tirpale (2 šaukšteliai cukraus 0,5 l acto), ir padėkite vėsioje vietoje.

Marinuotos žuvies galiojimo laikas - 7-10 dienų.

SVARBU: nesvarbu, kokį būdą pasirinksite, žuvis turi būti išdarinėta ir pašalintos žiaunos.

Beje, kai kurie žmonės mano, kad žuvis galima laikyti vandenyje, tačiau taip nėra.

Vandenyje jos suyra dar greičiau.

saldyta-zuvis

Ekrano nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder