Naudingi patarimai: kaip tinkamai kepti maistą folijoje
Kaip teisingai kepti bulves, mėsą ir daržoves folijoje.
Kurioje folijos pusėje kepti mėsą ar kitus maisto produktus - patarimai
Norint teisingai naudoti foliją ir visada gauti skanią vakarienę, svarbu suprasti, kad folija neturėtų būti naudojama gaminant maistą mikrobangų krosnelėje.
Blizgi medžiaga tiesiog atspindės mikrobangas, o viduje esantis maistas liks žalias.
Be to, folija gali sukelti kibirkštis.
Naudingas patarimas: galbūt nežinojote, bet yra skirtingo storio folijos, todėl ji skirta skirtingiems tikslams:
Plonesnė folija - skirta tik maistui laikyti;
Vidutinio storio - kepimui orkaitėje;
Didesnio storio folija - skirta kepti ant grotelių arba grilyje.
Beje, blizganti medžiaga praranda savo naudingąsias savybes, kai susiduria su rūgštimis.
Ji nebegali apsaugoti nuo vandens, riebalų, dujų, mikroorganizmų ir UV spindulių.
Dėl šios priežasties nerekomenduojama ilgai laikyti folijoje rūgštaus skonio maisto produktų ar patiekalų.
Kaip neleisti mėsai prilipti prie folijos - keletas patarimų ir gudrybių
Jei po gaminimo nenorite nulupti folijos nuo maisto, nepamirškite, kad maistą reikia suvynioti blizgia puse į jį, o matine - į išorę.
Be to, tokie maisto produktai kaip mėsa turi būti tinkamai supakuoti:
sulenkite folijos lapą per pusę;
ant vienos lakšto pusės sudėkite mėsą;
uždenkite viršų kita puse, vengdami bet kokio įtempimo;
apvyniokite kraštus išilgai ilgosios pusės;
padarykite dvi panašias tvirtas siūles šonuose.
Kad greitai suprastumėte, kaip kartu kepti bulves ir mėsą folijoje, žinokite, kad pirmiausia ant folijos reikia dėti daržoves, po to - kiaulieną, vištieną arba jautieną.
Taip pat svarbu maistą kepti tinkamoje temperatūroje, kad jis nesuliptų ir neišdžiūtų.
Optimali orkaitės temperatūra mėsai - 170 °C, paukštienai - 160 °C, žuviai - 145 °C.
Jei norite, kad kepinys apskrustų, likus 5-7 minutėms iki patiekalo kepimo pabaigos foliją atsukite ir kepkite toliau neuždengę.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Apie tai tikrai nežinojote: patarimas, kaip atsikratyti pageltusios vonios ir nešvarumų
- Kaip skalbti sportbačius skalbimo mašinoje ir rankomis: taisyklės ir paslaptys
- Minkšti ir purūs: naudingi patarimai, kaip skalbti frotinius rankšluosčius
- Naudingi patarimai: kaip pasigaminti obuolių sulčių žiemai be sulčiaspaudės
- Kaip išvalyti dujinės viryklės kepsninę: 5 veiksmingi būdai
- Higiena buityje: ar tikrai žinome, kaip dažnai keisti patalynę ir rankšluosčius?
- Praktiški patarimai, kaip prižiūrėti vaikiškus paspirtukus?
Rašyti komentarą