Ieškote idėjų gardiems savaitgalio pietums? Išbandykite nebrangų burnoje tirpstančio kiaulienos guliašo receptą
Šį savaitgalį žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ kviečia išbandyti būtent tokį patiekalą – kiaulienos guliašą.
Tai sotus, nebrangus ir lengvai paruošiamas troškinys, kuris pasotins, sušildys ir sukvies prie stalo visą šeimą ar būrį draugų.
„Žiemos savaitgaliai yra puikus metas gaminti tokius nostalgiškus patiekalus. Tuomet turime daugiau laiko, namai prisipildo malonių kvapų, o sotus, komfortiškas maistas sušildo po pasivaikščiojimo lauke.
Be to, tokie patiekalai suartina ir suburia šeimą prie stalo, suteikdami progą ramiai pabendrauti.
O geriausia tai, kad jiems nereikia sudėtingų ingredientų ar didelių išlaidų – dažniausiai pakanka kelių paprastų produktų, kuriuos daugelis jau turi savo namuose“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė.
Šiam tradiciniam guliašui gaminti labiausiai tinka kiaulienos mentė be kaulo. Ji yra labai lengvai paruošiama, o lėtai troškinama tampa ypač minkšta bei sultinga.
Šį šeštadienį „Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje pirkėjai galės įsigyti 1 kg kiaulienos mentės be kaulo už puikią kainą – tik 2,79 Eur.
Renkantis kiaulienos mentę, svarbu atkreipti dėmesį į natūralią mėsos spalvą, taip pat rinktis sandarią, nepažeistą pakuotę, kuri apsaugo nuo gedimo.
Verta dairytis ir gaminių su papildomais kokybės žymėjimais. Pavyzdžiui, „Lidl“ asortimente esančios mėsos kokybė papildomai tikrinama „Eurofins“ laboratorijose ir ženklinama atitinkamu kokybės ženklu.
Gardus kiaulienos guliašas
Guliašas – tai tirštas mėsos troškinys, kilęs iš Vengrijos, tačiau šiandien paplitęs visoje Vidurio ir Rytų Europoje.
Jau XVIII a. vengrų piemenys troškindavo mėsą dideliuose katiluose virš laužo su svogūnais, paprikomis ir prieskoniais.
Ypač sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas tapo neatsiejama jų kelionių dalimi, o laikui bėgant iš paprasto kaimiško valgio virto Vengrijos nacionaliniu simboliu ir išplito po visą Europą.
„Lidl“ kviečia pasigaminti lietuvišką guliašo versiją, kuriai ypatingo skonio suteikia kiaulienos mentė be kaulo. Norėdami, kad troškinys įgautų šventiškesnį akcentą, įberkite saują džiovintų baravykų – jie suteiks patiekalui puikaus aromato ir dar ryškesnio skonio.
Reikės (4 porcijoms):
● 500 g kiaulienos mentės be kaulo;
● 2 vidutinio dydžio svogūnų;
● 2–3 skiltelių česnako;
● 2 tarkuotų morkų;
● 400 ml sultinio;
● 2–4 šaukštų pomidorų padažo;
● kelių lauro lapų;
● žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų, druskos ir juodųjų pipirų.
Kiaulienos mentę supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Giliame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite smulkintus svogūnus, kol jie lengvai pagels ir suminkštės.
Tuomet sudėkite mėsą ir kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus iš visų pusių. Pagardinkite prieskoniais ir įdėkite kelis lauro lapus. Suberkite smulkintą česnaką, įmaišykite tarkuotas morkas bei pomidorų padažą.
Užpilkite sultiniu taip, kad skystis apsemtų visus ingredientus, ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 45–60 minučių, kol mėsa taps minkšta, o padažas sutirštės.
Patiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba mėgstamu garnyru.
Skanaus!

Rašyti komentarą