Nė vienos kalėdinės vaišės neapsieis be ąsočio šio gėrimo: sužinokite, kaip išgauti ryškiausią jo spalvą

Kisielius – tai tradicinis Rytų Europos desertinis gėrimas, kurio šaknys siekia įvairias šalis, įskaitant Lenkiją, Ukrainą ir Lietuvą. Nors kiselius gali būti gaminamas su įvairiais vaisiais ir uogomis, jis lietuviškoje virtuvėje per žiemos šventes dažniausiai ruošiamas su spanguolėmis.

 

Anot sveikatai palankios mitybos specialistės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kisielius, kaip ir kitos Kūčių ar Kalėdų stalo vaišės, turėtų pirmiausia atlikti socialinę funkciją, tad visu maistu vertėtų mėgautis saikingai.

O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, jog norint išgauti itin ryškią ir sodrią kisieliaus spalvą, galima į jį dėti šiek tiek burokėlių sulčių – natūralios dažomosios medžiagos tikrai išliks sveikatai palankios.

Be to, tradicines kisieliaus spanguoles verta šiais metais iškeisti į raudonuosius serbentus – desertinis gėrimas nenusileis savo rūgštele, tačiau leis atrasti ir naujų skonio niuansų.

Paragaukite kiek kitokio – serbentų – kisieliaus: galbūt šis desertinis gėrimas nustebins jus iš naujo.

Raudonųjų serbentų kisielius

Kisieliui reikės:

200–300 g raudonųjų serbentų;
5–7 v. š. cukraus;
2 l vandens;
3 v. š. bulvių krakmolo.

Gaminimo eiga:

  1. Atidėkite į šalį keletą raudonųjų serbentų. Likusią dalį per sietelį perkoškite į puodą. Įpilkite vandens, cukraus ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, paragaukite ir sureguliuokite saldumą.
  2. Nedideliame puodelyje sumaišykite krakmolą su keliais šaukštais šalto vandens. Įpilkite jį į puodą kartu su raudonaisiais serbentais, kuriuos pasilikote. Gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  3. Supilkite į stiklines arba puodelius. Patiekite šiltą arba šaltą.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder