Nedarykite šių klaidų gamindami maistą !

Patiekalų gaminimas gali būti tiek apdovanojantis, tiek iššūkius keliantis procesas. Galbūt esate gaminimo ekspertas, o galbūt dar tik pradedate suktis virtuvėje? Paruošėme jums kelis patarimus, kurie padės išvengti klaidų, padaromų virtuvėje.

Perpildote kepimo skardą. Perpildyta kepimo skarda maistu gali sugadinti jūsų pietus.

Dėl padidėjusios drėgmės perkrauta skarda gali lemti maisto garinimą, o ne kepimą.

Palikite tarp kepamų daržovių ar kito maisto tarpelius, kurie leis patiekalui gražiai paruduoti.

Per mažai beriate druskos į makaronus. Italai sako, jog verdant makaronus vanduo turi būti sūrus kaip jūros vanduo.

Nebijokite, jog makaronai liks per sūrūs - didelė dalis druskos prarandama vandenyje ir tik maža dalis lieka makaronuose.

Išpilate makaronų vandenį. Gamindami makaronų patiekalą neišpilkite vandens, likusio nuo išvirusių makaronų.

Šis vanduo kupinas krakmolo ir tai padės makaronų patiekalui įgauti reikiamą konsistenciją.

Supilkite į keptuvėje baigiamą gaminti makaronų patiekalą apie 0.5 stiklinės makaronų vandens.

Perplaunate makaronus šaltu vandeniu.

Jei gaminate makaronų patiekalą su padažu - neperplaukite makaronų šaltu vandeniu.

Vienintelis laikas, kada galite makaronus perplauti - kai gaminate makaronų salotas ar kaip garnyrą.

Beriate prieskonius tik baigiant gaminti. Norint užtikrinti, jog maistas nebūtų prėskas - berkite prieskonius gaminimo pradžioje, o ne tik pabaigoje.

Pamirštate rūgštelę. Druska, turbūt, visiems žinomas prieskonis, tačiau dažnai žmonės pamiršta, jog patiekalui būtina ir rūgštelė.

Užbaikite patiekalo ruošimą apšlakstydami jį citrinos sultimis ar actu. Tai suteiks patiekalui papildomo skonio.

Pradedate gaminti nepakankamai įkaitintoje keptuvėje. Pakankamai įkaitinta keptuvė leis maistui tolygiai iškepti, o daržoves neišgarinti. Tai taip pat gali lemti maisto prikibimą prie keptuvės.

Naudojate alyvuogių aliejų VISKAM. To neturėtumėte daryti. Alyvuogių aliejus pradeda rūkti, kadangi alyvuogių aliejaus kepimo temperatūra pakankamai žema.

Naudojate nepagaląstus peilius. Pagaląstas peilis - tiek saugesnis, tiek efektyvesnis naudojimui.

Dedate karštą maistą iškart į šaldytuvą. Tai gali lemti šaldytuvo temperatūros pakilimą ir maisto gedimą.

Neturite svarstyklių. Svarstyklių naudojimas gaminant patiekalus leis tiksliai pasverti ingredientus, kas leis patiekalui įgauti reikiamą konsistenciją ir gerai iškepti.

Puošiate vis dar šiltą pyragą, tortą. Tai gali lemti glajaus, papuošimo elementų subėgimą bei ištirpimą. Visada šiek tiek palaukite prieš torto dekoravimą.

Neįdedate šiek druskos į tešlą. Nors ir keista, tačiau druska - būtinas ingredientas kepant saldžius gaminius. Druska paryškina saldžių gaminių skonį ir jį subalansuoja.

Nenusausinate mėsos. Prieš mėsos prieskoniavimą visada mėsą nusausinkite, tai leis prieskonių skoniui bei kvapui geriau įsigerti.

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder