Jums reikės:
200 g sausainių
100 g sviesto
500 g natūralaus jogurto
2 bananų
4 kivių
70 g cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
20 g želatinos
100 ml verdančio vandens
2 kivių ir migdolų drožlių papuošimui
Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius bulvių košės grūstuvu ar trintuvu. Ištirpinkite sviestą. Atvėsinkite ir supilkite į sausainių masę. Išmaišykite.
Išklokite pyrago formą kepimo popieriumi ir suformuokite pyrago pagrindą iš sausainių masės. Laikykite šaldytuve 30 min.
Nulupkite kivius, supjaustykite juos į mažus gabalėlius. Sudėkite kivius, cukrų, citrinos sultis į gilią keptuvę. Įkaitinkite keptuvę ir maišykite tol, kol cukrus ištirps. Leiskite mišiniui užvirti ir nuimkite nuo šilumos šaltinio. Atvėsinkite.
Ant želatinos užpilkite verdančio vandens. Leiskite išbrinkti 10-15 minučių.
Sumaišykite jogurtą, kivių mišinį. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje. Įmaišykite želatiną į kivių mišinį.
Nulupkite bananus ir supjaustykite į 7-10 mm storio gabalėlius. Išdėliokite bananus ant sausainių pagrindo.
Užpilkite jogurto mišinį ant bananų. Laikykite šaldytuve bent 6 valandas.
Dekoruokite su kivių gabalėliais, migdolų drožlėmis.

Rašyti komentarą