Nežinote, kaip panaudoti pomidorus? Paruoškite nuostabią pomidorų sriubą!

Ši šildanti, veganiška pomidorų sriuba puikiai tiks, jei nežinote, kur panaudoti pomidorus. Pagaminkite ją vakarienei - artimieji liks sužavėti!

Maistingumas: 

Vienoje porcijoje yra: 

Kalorijų 123

Riebalų 7g

Angliavandenių 13g

Cukrų 1g

Skaidulų 4g

Baltymų 4g

Druskos 1.08g

Jums reikės:

1-1.25kg sunokusių pomidorų
1 vidutinio dydžio svogūno
1 mažos morkos
1 saliero lapelio
2 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukštų pomidorų piure
didelio žiupsnelio cukraus
1.2l karšto daržovių sultinio

Gaminimas:

Nuplikykite pomidorus ir nulupkite jų odeles, pašalinkite pomidorų kotelius. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis. Nulupkite svogūną, morką ir supjaustykite. Supjaustykite saliero lapą. 

Įpilkite alyvuogių aliejaus į puodą ir jį įkaitinkite. Pakepinkite salierą, svogūną ir morką. Kepkite maišydami, kol daržovės suminkštės. 

Į puodą įspauskite pomidorų piure, sumaišykite su keptomis daržovėmis. Į puodą sudėkite pomidorus, įberkite cukraus, pipirų. Leiskite mišiniui virti mažoje kaitroje apie 10 min. Vis pamaišykite. 

Lėtai supilkite karštą sultinį, vis pamaišykite su daržovių mišiniu. Palaukite, kol mišinys užvirs, sumažinkite kaitrą ir leiskite virti apie 25 min. 

Nuimkite puodą nuo šilumos. Sutrinkite mišinį trintuvu ir trinkite, kol mišinio tekstūra taps vientisa, be gumulėlių. 

Vėl užvirkite sriubą, kol ši pradės burbuliuoti. Paragaukite, jei trūksta druskos ar cukraus - pagardinkite. 

Sriubą supilkite į lėkštes, jei norite, galite patiekti su grietinėle centre. 

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder