Niekada jų nešaldykite: 7 maisto produktai, kurių niekada negalima laikyti šaldytuve

Šie maisto produktų šaldytuve sugenda dar greičiau nei šiltoje virtuvėje.

Atėjus šiltiems orams, instinktyviai norisi kuo daugiau maisto įdėti į šaldytuvą. Atrodo, kad šiltoje virtuvėje jie suges akimirksniu, tačiau iš tiesų šaldytuvas yra vieta, kurioje daugybė maisto produktų gali sudžiūti, supūti ar tiesiog prarasti savo išvaizdą ir skonį daug greičiau nei kambario temperatūroje. Kurie maisto produktai nesugenda šaldytuve, o kurie - ne.

Kokių daržovių nereikėtų laikyti šaldytuve ir kodėl?

Pomidorai tikrai nepriklauso tiems, kuriuos galima laikyti šaldytuve. Dėl šalčio jų skonis tampa ne toks sodrus ir minkštas, be to, neišlaikoma jų tekstūra - atitirpinti pomidorai gali virsti košėmis. Laikykite juos kambario temperatūroje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, ir jie ilgiau išliks švieži.  

Šaldytuvas netinka ir bulvėms. Jei jas laikysite šaltai, užuot laikę vėsioje, tamsioje vietoje, kur gerai cirkuliuoja oras, jose padidės krakmolo ir cukraus kiekis, todėl jos taps grūdėtos ir saldžios.

Yra keletas priežasčių, kodėl svogūnų nereikėtų laikyti šaldytuve. Ši kvapni daržovė, kaip ir česnakas (jo taip pat nereikėtų siųsti į šaldytuvą), pirma, šaldytuve gali sugerti drėgmės ir tapti minkšta arba supelijusi.

Antra, ji gali pabloginti kitų šalia laikomų maisto produktų skonį ir kvapą. Toks poveikis vargu ar kam nors patiks.

Svogūnus geriau laikyti vėsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje.

Mažiau akivaizdžios priežastys, kodėl agurkų nereikėtų laikyti šaldytuve. Jie ne tik greičiau genda užšaldyti, bet ir labai neigiamai reaguoja į laikymą šaldytuve kartu su kitais maisto produktais (pomidorais, melionais, bananais ir kt.), tampa kartūs ir pagelsta.

Agurkus reikėtų laikyti vėsioje, sausoje vietoje, bet ne šaldytuve, kad jie netaptų vandeningi ir kartūs.

Kokių vaisių negalima laikyti šaldytuve ir kodėl?

Bananų ir avokadų užšaldymas gali būti mirtinas. Geriausia juos laikyti kambario temperatūroje, kol jie visiškai sunoksta, o tada įdėti į šaldytuvą.

Citrusiniai vaisiai, melionai ir ananasai taip pat gali neišlaikyti kelionės į šaldytuvo lentyną. Laikomi šaltai jie praras savo skonį ir tekstūrą.

Geriausia juos laikyti kambario temperatūroje, kol sunoksta, o tada iš karto valgyti.

7 maisto produktai, kurių negalima laikyti šaldytuve - neakivaizdūs pasirinkimai

Jei priežastys, kodėl daržovės šaldytuve genda, yra gana nuspėjamos, tai priežastys, kodėl kai kurie kiti maisto produktai ten netinka, nėra tokios akivaizdžios.

Pavyzdžiui, šaltis ir drėgmė kenkia kepiniams. Dėl jų duonos kepalai sukietėja ir išdžiūsta greičiau nei norėtųsi, o tai yra atsakymas į klausimą, kodėl duonos nereikėtų laikyti šaldytuve.

Kečupas, garstyčios ir sojų padažas sandariame inde taip pat nesugenda be šaldytuvo, tačiau jie gali prarasti savo skonį, jei bus užšaldyti.

Atidarę juos turėtumėte įdėti į šaldytuvą, jei tokia rekomendacija nurodyta ant pakuotės.

Šaldytuve taip pat ne vieta įvairiems augaliniams aliejams. Dėl šalčio jie tirštėja ir drumstėja. Tokiu atveju juos vis tiek galima vartoti.

Tačiau nemalonaus poveikio galima lengvai išvengti tiesiog laikant aliejus vėsioje, tamsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir karščio.

Šaldytuve laikoma žemės riešutų sviesto pasta pavirsta į akmenį ir nebetinka tepti ant skrebučių. Kad produktas nesugestų, laikykite jį sandėliuke, kur ne taip šilta, ir atokiau nuo saulės.

Kavos tikrai nevertėtų dėti į šaldytuvą. Pupelės prisigers drėgmės ir įvairiausių kvapų iš šaldytuvo, o aromatingas gėrimas pavirs siaubingu gėrimu. Laikykite ją sandariame inde vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder