Niekada to nevalgykite: britų medikai atskleidė maisto produktus, kurie gali sukelti širdies ligas

Gydytojai mano, kad nesveika daug riebalų turinti mityba skatina arterijų kietėjimą ir didina širdies priepuolio riziką.

Yra maisto produktų, dėl kurių gali padidėti širdies ligų rizika.

Kaip nustatė britų gydytojai, iš pažiūros sveiki maisto produktai taip pat gali sukelti širdies ligas, rašo "Express".

Pasak specialistų, kai matote maisto produktus, pažymėtus užrašu "liesas" arba "mažai riebalų", manote, kad jie jums naudingi.

Tačiau labiau tikėtina, kad toks maistas gali kelti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Tiesa ta, kad kai gamintojai iš maisto produktų pašalina riebalus, į juos prideda daugiau natrio ir cukraus, kad jie būtų skanūs.

Be to, valgant per daug druskos gali padidėti kraujospūdis ir širdies ligų rizika.

Rekomenduojama druskos paros dozė suaugusiesiems yra mažiau nei 6 gramai per dieną.

Medikai pataria laikytis Viduržemio jūros regiono dietos, t. y. valgyti daugiau vaisių, daržovių ir žuvies ir mažiau mėsos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder