Nuimti ar nenuimti plėvelės: teisingo dešrelių paruošimo paslaptys
(3)Dešrelės pristatomos kaip jau paruoštas vartojimui produktas, tačiau kiekvienai šeimininkei kartais kyla klausimas, virti ar ne.
Virti ar nevirti
Geriau nerizikuoti, ypač kalbant apie vaiko maitinimą. Galų gale, tai yra mėsos gaminys.
Todėl geriau virti, ypač jei dešrelės nėra sandariose pakuotėse.
Kiek laiko virti
Kad ir kaip būtų keista, ekspertai neturi aiškaus atsakymo. Jie sutaria tik dėl vieno dalyko: dešrelės verda neilgai.
Šis produktas reikalauja ne tiek virimo, kiek terminio apdorojimo.
Norint pagerinti skonį ir apsisaugoti nuo galimo patogeninių mikrobų patekimo į organizmą, pakanka dešreles įdėti į šaltą vandenį, užvirti ir iš karto išjungti.
Galite jas šiek tiek pavirti, bet ne ilgiau kaip 3–4 minutes.
Nuimti ar nenuimti plėvelės
Plėvelės būna įvairios – natūralios (jas galima valgyti) ir dirbtinės.
Galima virti dešreles su plėvele, bet dirbtinę geriau prieš gaminant nuimti.
Jei dirbtinės plėvelės nenuėmėte, svarbiausia – nepervirti produkto.
Tokiu atveju apvalkalas prilips prie dešrelių ir bus labai sunku nuimti. Plėvelė lengviau nusiims, jei dešrelės po virimo dar šiek tiek pabus vandenyje.
Alternatyvūs paruošimo būdai
Dešreles galima virti garuose.
Norint tai padaryti, į puodą reikia įpilti vandens, ant jo uždėti groteles, uždėti dešreles, pageidautina nedideliu atstumu viena nuo kitos.
Dešreles galima virti mikrobangų krosnelėje.
Tam reikia krosnelėje nustatyti visą galią ir šildyti ne ilgiau kaip 7 minutes.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Klausiate – atsakome: į ką atkreipti dėmesį renkantis sultis?
- Klausiate - atsakome: kaip subalansuoti hormonus sportuojant?
- Klausiate - atsakome: Ar reikalingi vaikui naktipiečiai?
- Klausiate - atsakome: kaip atsikratyti košmarų?
- Klausiate - atsakome: kaip atsikratyti žuvies kvapo
- Klausiate - atsakome: Ar juokas stiprina imunitetą
- Klausiate - atsakome: ar geriau džiovinti plaukus džiovintuvu, ar natūraliai?
Rašyti komentarą