Jums reikės:
- 1 šaukšto ir 1½ šaukštelio mielių
- 1 šaukšto agavų nektaro
- 6 stiklinių miltų
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto druskos
- Skardinės pomidorų padažo
- 2 česnako skiltelių, smulkiai tarkuotų
- Trintų pipirų
- 1 mažo smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
- ½ stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 2 didelių saujų rukolos
- 2 šaukštelių balzamiko acto
Gaminimas:
Išaišykite mieles, agavų nektarą, tris šilto vandens stiklines dideliame dubenyje. Suberkite miltus, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, druską. Išmaišykite dideliu mediniu šaukštu.
Kočiokite tešlą kelias minutes, suformuokite rutulį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir leiskite tešlai pakilti apie 20 minučių šiltoje aplinkoje.
Ištepkite alyvuogių aliejumi kepimo formą. Perkelkite tešlą į kepimo formą, įspauskite tešlos kraštus prie kepimo formos kraštų. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite tešlai pakilti apie 20 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Sumaišykite pomidorų padažą, česnaką ir pagardinkite pipirais.
Sutepkite delnus aliejumi ir įspauskite pirštus į tešlą. Padenkite pomidorų padažo mišinį ant tešlos. Užbarstykite pjaustyto svogūno, alyvuogių ant tešlos.
Kepkite orkaitėje apie 25–30 minučių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, perkelkite ant viršutinių grotelių ir kepkite dar apie 5 minutes, kol viršus paruduos. Leiskite picai atvėsti apie 5 minutes.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite rukolą su balzamiko actu. Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais.
Patiekite pica su rukolos mišiniu.
Skanaus!
Šaltinis: https://www.bonappetit.com
Rašyti komentarą