© Pukuotukas.com
Paplotėliai iš vandens ir miltų: keli pigūs ingredientai - skonis nustebins!
(1)Kad paruoštume sluoksniuotus paplotėlius keptuvėje:
- miltai – 300 g
- šiltas vanduo – 200-220 g (orientuojamės pagal tešlos konsistenciją)
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio su kaupu
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis su kaupu
- aliejus tešlos sutepimui
- truputis krakmolo
Gaminame:
- 1. Į miltus dėti druską, cukrų, vandenį. Užmaišyti minkštą, lengvai formuojamą tešlą.
- Padalinti į 5 dalis, kiekvieną kamuoliuką sutepti aliejumi, uždengti maistine plėvele, palikti ilsėtis 15 min.
- 2. Paviršių sutepti aliejumi, kiekvieną kamuoliuką ištempti rankomis maksimaliai plonai, galima iškočioti kočėlu.
- Sutepti aliejumi, truputį pabarstyti krakmolu, kraštus susukti į centrą.
- Gautą stačiakampį susukame į vyniotinį, o vyniotinį – į sraigę.

Rašyti komentarą