Paplotėliai iš vandens ir miltų: keli pigūs ingredientai - skonis nustebins!

(1)

Skanėstas iš nieko – taip aš vadinu šiuos paplotėlius, juos labai skanu patiekti su uogiene prie arbatos ar pagaminti vietoj duonos. Paplotėliai išeina labai sluoksniuoti, traškūs ir skanūs!

Kad paruoštume sluoksniuotus paplotėlius keptuvėje:

  • miltai – 300 g
  • šiltas vanduo – 200-220 g (orientuojamės pagal tešlos konsistenciją)
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis su kaupu
  • aliejus tešlos sutepimui
  • truputis krakmolo

Gaminame:

  1. 1. Į miltus dėti druską, cukrų, vandenį. Užmaišyti minkštą, lengvai formuojamą tešlą.
  2. Padalinti į 5 dalis, kiekvieną kamuoliuką sutepti aliejumi, uždengti maistine plėvele, palikti ilsėtis 15 min.
  3. 2. Paviršių sutepti aliejumi, kiekvieną kamuoliuką ištempti rankomis maksimaliai plonai, galima iškočioti kočėlu.
  4. Sutepti aliejumi, truputį pabarstyti krakmolu, kraštus susukti į centrą.
  5. Gautą stačiakampį susukame į vyniotinį, o vyniotinį – į sraigę.
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder