Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lentynose vos pasirodžiusios šviežio derliaus gėrybės sulaukia itin didelio pirkėjų dėmesio, o joms pagardinti dairomasi ir įvairesnių padažų.
„Iki“ dalijasi net keturiais iš skirtingų pasaulio virtuvių atkeliavusiais padažų salotoms receptais, kuriuos lengvai pritaikysite ir savo virtuvėje.
Riešutų sviesto padažas
Jums reikės:
• 3 v. š. riešutų sviesto
• 2 a. š. ryžių acto
• ½ žaliosios citrinos sulčių
• 3 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 a. š. sojos padažo
• 2 a. š. medaus
• 1 a. š. rudojo cukraus
• 2 skiltelių česnako
• 2 g šviežių petražolių
• žiupsnelio raudonosios paprikos miltelių
• 1 cm imbiero šaknies
• žiupsnelio druskos
Gaminame:
Į elektrinį maisto smulkintuvą sudėkite supjaustytą imbiero šaknį bei visus kitus ingredientus, išskyrus petražolių lapelius, ir maišykite tol, kol masė taps vientisos kreminės konsistencijos. Petražolių lapelius susmulkinkite ir įmaišykite į paruoštą padažą. Dabar galite gardinti mėgstamas salotas! Šis padažas puikiai tiks su mėlynuoju kopūstu, šiaudeliais pjaustytomis morkomis, žaliomis pupomis, geltonąja paprika arba šiek tiek apvirtu brokoliu.
„Tzatziki“ padažas
Jums reikės:
• 200 g natūralaus graikiško jogurto
• 1 agurko
• 2 skiltelių česnako
• 1 a. š. žaliosios citrinos sulčių
• šiek tiek žaliosios citrinos žievelės
• 4 g šviežių krapų
• žiupsnelio druskos, pipirų
Gaminame:
Agurką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Į dubenėlį supilkite graikišką jogurtą, sudėkite smulkintas česnako skilteles bei krapus ir įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės. Padažą pagardinkite citrinos
sultimis, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, įdėkite daugiau prieskonių. Jei norisi daugiau gaivumo, įpilkite dar šlakelį žaliosios citrinos sulčių. Lengvumu dvelkiančiu „Tzatziki“ padažu gardinkite salotas, pagamintas iš lapinių „kale“ kopūstų, mėlynojo svogūno, geltonosios paprikos, agurkų ir pomidorų.
Pesto padažas
Jums reikės:
• 70 g šviežių baziliko lapelių
• 50 g tarkuoto kietojo sūrio
• 40 g kedrų riešutų
• 120 ml alyvuogių aliejaus
• 2 didelių skiltelių česnako
• 2 žaliųjų citrinų
• žiupsnelio druskos, pipirų
Gaminame:
Baziliko lapelius nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Į elektrinį maisto smulkintuvą sudėkite baziliką, kedrų riešutus, česnaką, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
Gautą mišinį perpilkite į dubenį, įberkite kietojo sūrio, įpilkite alyvuogių aliejaus, jei norite intensyvesnio skonio, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite. Pesto padažas praturtins špinatų ar kitų lapinių salotų, vynuoginių pomidorų, gerai prinokusių avokadų ir mocarelos salotas.
Naminis majonezas
Jums reikės:
• 2 kiaušinių
• 2 v. š. citrinos sulčių
• 2 a. š. garstyčių
• 450 ml rapsų aliejaus
• žiupsnelio druskos
Gaminame:
Šviežius ir kokybiškus kiaušinius gerai nuplaukite ir įmuškite į dubenį. Į tą patį indą suberkite smulkiai pjaustytą česnaką, sudėkite garstyčias, supilkite citrinos sultis ir rapsų aliejų. Rankinį maisto trintuvą įstatykite į dubenį su ingredientais ir trinkite. Nekilnokite įrankio aukštyn – žemyn, plakite sukamaisiais judesiais. Kai pastebėsite, kad dubens dugne pradeda susidaryti majonezas, po truputį kelkite trintuvą į viršų, kol visi ingredientai susimaišys ir taps vientisa tiršta mase. Jei reikia, naminį majonezą pagardinkite druska. Šiuo padažu gardinkite sočias bulvių, morkų, žiedinių kopūstų, žirnių ir saliero salotas.
Rašyti komentarą