Pasakiška cikorijų nauda: kodėl šis gėrimas toks populiarus

Cikorijos plačiai žinomos kaip kavos alternatyva.

Cikorija - plačiai paplitęs augalas, kurio žiedai ant kietų stiebų yra švelniai mėlyni (panašesni į alyvinius). Jame yra daug naudingų elementų, todėl jis sparčiai populiarėja.

Daugelis žmonių cikoriją žino kaip alternatyvą kavai, dažnai parduodamą miltelių ar pastos pavidalu, tačiau ji plačiai naudojama šiuolaikinėje medicinoje ir net kulinarijoje.

Kuo pasižymi cikorija - vartojimo nauda

Cikorijose yra inulino, B grupės vitaminų, karotino ir organinių rūgščių.

Mokslo pasaulio žurnale "Scientific World Journal" rašoma, kad šis augalas, be kita ko, pasižymi priešuždegiminiu, priešvėžiniu, antivirusiniu, antibakteriniu, antimutageniniu, priešgrybeliniu, antihelmintiniu, imunostimuliuojančiu ir antihepatotoksiniu poveikiu.

Be to, mokslininkai pabrėžia cikorijų antioksidacines savybes.

Ar gerti cikorijas - nauda

  1. virškinimo - ji gerina virškinimą ir žarnyno mikroflorą, taip pat padeda geriau įsisavinti kalcį;
  2. širdies ir kraujagyslių - kadangi cikorijų sudėtyje nėra kofeino, jas gali gerti žmonės, kuriems draudžiama gerti kavą. Visų pirma, jei gersite cikorijų, ir spaudimas nebus "šokinėjantis", kaip geriant kavos gėrimus;
  3. nervų - pati cikorija suteikia žmogui energijos, o jos sudėtyje esantys B grupės vitaminai padeda geriau miegoti.

Tačiau tuo jos naudingosios savybės nesibaigia. Mokslininkai taip pat pažymi, kad cikorijos pasižymi antimikrobiniu poveikiu.

Be to, užfiksuotas augalo kaip hepatoprotektoriaus naudojimas. Taip pat pastebėtos jos antidiabetinės savybės.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder