Pasaulyje populiarus restoranų formatas - ir Klaipėdoje

Klaipėdoje įsikūrusio restorano „Dirty hands“ įėjimą pavyksta rasti ne kiekvienam. Pasaulyje populiaraus slapto restorano formatą verslininkas nusižiūrėjo Paryžiuje.

Patekusius į restoraną lankytojus iš karto nudžiugina jauki aplinka ir retro stilių primenantis interjeras.

„Norėjau padaryti tokią vietą, kuri skleistų jaukumo jausmą, tad stengiausi daryti interjerą kuo gražesnį žmogaus akiai“, - sakė restorano įkūrėjas verslininkas Dovydas Bendžius.

Vieta sušilti

Lankytoja Neringa atskleidė, kad tai yra jos mėgstamiausia vieta, ypač tada, kai oras kieme nedžiugina: „Apsilankau čia, kai kieme būna vėsu. Labai jauki aplinka, galiu ramiausiai pasidaryti visus darbus, dirbdama prie kompiuterio.“

Nors ši vieta itin populiari ir pamėgta turistų, tačiau šiltuoju laikotarpiu restoranas lankytojų sulaukia mažiau. Pats verslininkas juokauja: „Laukiame blogų orų, nes, mano nuomone, vieta yra tinkamesnė šaltajam sezonui.“

Tiesa, neretas atvejis, kai žmonėms nepavyksta rasti įėjimo į slaptąjį restoraną.

Baigėsi kantrybė

„Yra buvęs toks atvejis, kai žmogus visiškai nerado įėjimo į restoraną, jam baigėsi kantrybė ir jis mums paskambino“, - pasakojo restorano darbuotojas Mindaugas.

Su tuo susidūrėme ir mes, kai stovėjome šalia restorano įėjimo. Turistų pora norėjo patekti į restorano vidų, tačiau niekaip negalėjo išsiaiškinti, kaip tai padaryti. Jie klausinėjo aplinkinių, kol galiausiai ir juos įleido į restoraną.

Verslininkas atskleidė, kad sukurti slaptą restoraną Lietuvoje jis galvojo jau seniai, kadangi panašaus stiliaus barų jis buvo matęs Paryžiuje ir tai jam paliko labai didelį įspūdį.

„Visada norėjau įkurti slaptą restoraną, nes tai yra ganėtinai populiaru Europoje, o Lietuvoje tokia idėja dar nebuvo išvystyta“, - teigė D. Bendžius

Valgo rankomis

Įdomu tai, kad restorane lankytojai yra skatinami valgyti maistą rankomis be jokių pagalbinių įrankių.

„Mano nuomone, kad žmogus visiškai atsipalaiduotų, jis turi valgyti maistą taip, kaip jam patogu, o ne taip, kaip priimtina aplinkiniams“,- sakė D. Bendžius.

Restorano įkūrėjas mano, kad valgydamas žmogus neturėtų būti varžomas jokių taisyklių: „Būna įvairių reakcijų, bet dažniausiai, kai pasakome, kad maistą rekomenduojame valgyti be įrankių, dauguma į tai įsitraukia. Retai kur gali valgyti rankomis ir nesukti galvos, ką pagalvos kiti.“

Tiesa, lankytojų reakcijų būna pačių įvairiausių. Viena restorano lankytoja džiaugiasi, kad yra tokių vietų, kuriose galima visiškai atsipalaiduoti ir negalvoti, kaip atrodysi valgydamas maistą.

„Buvo įdomu, niekada nevalgau maisto rankomis viešose erdvėse, nes jaučiuosi šiek tiek nepatogiai, visada atrodo, kad kiti į mane žiūri. Kadangi šiame restorane dauguma valgo būtent rankomis, jaučiausi visiškai laisvai darydama tą patį“, - pasakojo klaipėdietė Gabija.

Tačiau atsiranda lankytojų, kurie visgi paprašo įrankių.

„Tikrai pasitaiko tokių, kurie paprašo įrankių. Greičiausiai nesijaučia patogiai valgydami rankomis viešoje aplinkoje“, - komentavo D. Bendžius.

Restorano pavadinimas taip pat pasirinktas ne šiaip sau. „Dirty hands“ išvertus iš anglų kalbos reiškia „Purvinos rankos“. Ironiška, tačiau restorano lankytojų rankas sutepa maistas, kurį jie restorane valgo be įrankių. 

Pavadinimas taip pat yra užuomina, kuri turėtų padėti lankytojams išsiaiškinti, kaip patekti į šį restoraną.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder