Donatas Balvočius

Pavadinimą pakeitusios grupės „2 Donatai“ narys nulipus nuo scenos sukasi restorane: kiekvienas darbas yra gerbiamas

Prie naują pavadinimą pakeitusios grupės „2 Donatai“ prisijungęs Donatas Balvočius savo gyvenimą sieja ne tik su muzika, bet ir su maitinimo sektoriumi. Pasirodo, atlikėjas Mažeikiuose prieš keletą metų atidarė restoraną, apie kurio atsidarymą dalis gerbėjų sužinojo tik dabar.

„Jei būčiau žinojęs, kad bus taip sunku, gal nebūčiau daręs. Dabar pagalvojau, jei sustočiau, viską uždaryčiau, ką aš veikčiau?

Dainuoti visą laiką negali, daugiausia savaitgaliais. O čia įdomi veikla, daug įvairiausių sudedamųjų dalių – produktų tiekimas, indų plovimas, bendravimas su klientais. Įdomus dalykas“, – LNK laidoje „KK2“ kalbėjo Donatas.

Idėja atidaryti naują restoraną D. Balvočiui smogė iš pasalų. Jis pamatė skelbimą apie nuomojamas patalpas ir negalėjo susilaikyti.

„Buvo sunku gauti įrangą, susirinkti kolektyvą. Vėliau atsirado dvi pamainos, po to daugiau. Išvežiojame maistą į kitas šventes“, – sakė jis.

Donatas žino, kad kol žmogus gali, tol turi dirbti. Todėl nuo pirmos dienos restorane nevaidino viršininko ir dirbo visus darbus.

Image removed.

Donatas Balvočius ir Karolis Akulavičius / FOTO: ELTA / Orestas Gurevičius

„Buvau ir padavėjas, ir valytojas, ir virėjas, ir sandėlininkas.

Čia reikia dirbti viskuo. Kada reikia, tada dirbi. Kai išvažiuoju dainuoti, turiu nuostabų kolektyvą, kuris viską prižiūri“, – laidoje tikino grupės narys.

Į restoraną atėję svečiai stebėdavosi – negi dainininkas iškeitė mikrofoną į prijuostę?

„Pradžioje daug stebėjosi, klausė, ar čia įsidarbinau <...>. Kodėl nusivažiavau? Kiekvienas darbas yra svarbus, kiekvienas darbas yra gerbiamas.

Jei savaitgalį dainavau, tai nereiškia, kad negaliu šiukšlių išnešti ar ko nors pakrauti į konteinerį“, – sakė D. Balvočius.

Pradžia buvo sunki, nes Mažeikiuose nėra didelių klientų srautų, tad privilioti žmones žirnių sriubos aromatu sudėtinga.

„<...> Sriuba kainuoja 1,80 eurų. Gali pavalgyti už 7, 5 ar 6 eurus“, – pabrėžė jis.

Image removed.

Donatas Balvočius / FOTO: LNK

Už dienos pietus, kaip pasakojama „KK2“ laidoje, D. Balvočius nusprendė neimti daug, bet restorane sukūrė prabangaus restorano atmosferą ir gamina didžiules porcijas.

„Pabandysiu tokį reikalą – išsirinksite pagrindinį dienos patiekalą ir sriubą. Pažiūrėsime, ar suvalgysite.

Pas mus didelės porcijos. Jei pats valgau, tai reiškia skanu“, – sakė jis.

Dabar pas Donatą vyksta užsakomosios šventės, krikštynos ir gedulingi pietūs.

„Aš būčiau laimingas, jei gedulingų pietų pas mus nebūtų.

Geriau krikštynos, vestuvės.

Toks dviprasmiškas dalykas <...>“, – laidoje kalbėjo D. Balvočius.

Organizatorių nuotr.

SAVAITĖS SKAITOMIAUSI:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder