Šis vienas kavos ingredientas pagerins žarnyno sveikatą

Pavojingiausia "trijulė": gydytojai pasakoja, ko negalima derinti prie kavos

(7)

Vienas populiariausių gėrimų pasaulyje yra kava, tačiau daugelis žmonių net neįtaria, kad kavos derinimas su tam tikrais maisto produktais gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Apie tai rašo informacinis portalas medicalanswers.

Daugelis žmonių kavą vertina dėl jos nepakartojamo aromato, skonio ir energizuojančių savybių, padedančių "pabusti" ryte prieš darbą.

Kava dažnai valgoma kartu su kitais maisto produktais, pavyzdžiui, desertais.

Tačiau yra maisto produktų, kurių geriau vengti kartu su šiuo karštu gėrimu, nes jis turi nemalonų šalutinį poveikį organizmui.

Kava, šokoladas ir alkoholis - pavojingiausia "trijulė".

Ekspertų teigimu, šis derinys skatina apatinio stemplės sfinkterio atsipalaidavimą, o tai gresia rėmeniu, deginimu ir skrandžio turinio plūdimu į stemplę.

Ilgainiui gali atsirasti ir stemplės uždegimo požymių.

Taip pat reikėtų vengti gerti kavą nevalgius, nes ji neigiamai veikia skrandžio sekreciją.

Kartu yra maisto produktų, kurie dera su kava.

Pavyzdžiui, espreso kava gali derėti su mėsa, nes ji gerina virškinimą.

Ši medžiaga yra informacinio pobūdžio ir neturėtų būti laikoma gydytojo paskirta ir neturėtų būti su juo tapatinama.

Prieš priimdami sprendimą visada turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju ir paprašyti specialisto patarimo.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Kava. Nuotrauka: youtube ekrano nuotrauka

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder