Pilvo pūtimas, rėmuo, apsinuodijimas: 5 maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu
Pusryčiai yra labai svarbus valgis, kuris gali suteikti energijos visai dienai arba, priešingai, sukelti sunkumą skrandyje.
Mitybos specialistė Liudmyla Gončarova agentūrai papasakojo, koks yra idealus "pirmasis" gėrimas ir kokią reakciją gali sukelti tam tikrų maisto produktų vartojimas.
Prisiminkite, ko nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu, kad išvengtumėte blogos savijautos.
Kodėl ryte turėtumėte gerti vandenį
Ekspertė pažymėjo, kad apskritai pirmas dalykas, kurį turėtume vartoti ryte, yra vanduo. Juk bet koks kitas gėrimas keičia rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.
Rūgštinė-šarminė aplinka - tai pusiausvyra, kurioje palaikome biocheminių reakcijų veikimą. Jei patenka bet koks maistas ar bet koks gėrimas, jis pakeičia šią rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.
Ryte staiga atsiradusi saldi ar rūgštinė aplinka dirgina gleivinę ir tai bus nedidelis stresas žmogaus organizmui, aiškina Gončarova.
Todėl ryte, kad sveikata būtų gera visą dieną, gydytoja pataria išgerti dvi stiklines vandens. Ir geriau gerti gryną vandenį, o ne kavą ar arbatą.
Ko negalima valgyti ryte tuščiu skrandžiu
Liudmila Gončarova pažymi, kad nėra produktų, kurie ant tuščio skrandžio taptų toksinu. Svarbiausia pirmiausia organizmui duoti vandens, o po to galima valgyti pusryčius.
Tačiau yra produktų, kurie gali neigiamai paveikti skrandį, jei suvalgomi pirmieji. Štai ko, pasak mitybos specialistės, nereikėtų valgyti ryte tuščiu skrandžiu:
Marinuoti agurkai. Tuščiu skrandžiu negalima valgyti marinuotų agurkų, raugintų kopūstų ir panašių produktų. Juose yra daug druskų ir rūgščių, kurios apkrauna gleivinę.
Aštrus ir rūgštus maistas. Dar viena produktų, kurie ryte sukelia gleivinės įtampą, kategorija.
Citrusiniai vaisiai. Valgomi tuščiu skrandžiu, greipfrutai ar apelsinai skatina skrandžio rūgšties gamybą ir gali sukelti rėmenį.
Saldumynai ir saldūs gėrimai. Saldumynai ir saldūs pusryčių gazuoti gėrimai lemia svorio augimą ir sutrikdo insulino gamybą.
Alkoholis. Ryto nereikėtų pradėti nuo taurės vyno. Alkoholį tuščiu skrandžiu organizmas blogiau virškina, o į kraują pateks daugiau toksinų.
Kartu yra dietologo rekomenduojamų pusryčių rūšių.
Ką galite valgyti tuščiu skrandžiu
Po dviejų stiklinių vandens Liudmila Gončarova pataria ryte tuščiu skrandžiu valgyti kiaušinius arba liesą mėsą, pavyzdžiui, kalakutieną.
Taip pat geri pusryčiai bus grūdai, sorų ar grikių košė, į kurią galima įmaišyti uogų. Prie sūrių patiekalų galite pridėti žalių arba šiek tiek troškintų daržovių.
Iš gėrimų pusryčiams geriau gerti kokteilį su žalumynais, salotų lapais, šviežiu agurku, cukinija. Tokiame gėrime, pasak dietologės, gausu mikro- ir makroelementų, naudingų skrandžiui.
Rašyti komentarą