Jei jau žinote, kaip patikrinti, ar obuoliai prinokę, galbūt jums įdomu, ar yra veislė, kuri geriausiai tinka kepimui.
Tokia veislė yra Jonathan, rašo allrecipes.com, remdamasis augintojų Rob Chenot ir Angie Eckert nuomone.
„Jonathan„ obuoliai yra kaip tik tokio rūgštumo, kad papildytų desertų saldumą, o jų tekstūra gerai išsilaiko, bet orkaitėje gražiai suminkštėja, suteikdama subtilų skonį ir neprarasdama formos“, - siūlo A. Eckert.
Pasak Eckerto, „tai idealus pasirinkimas kepiniams, kai norima, kad obuoliai išlaikytų tam tikrą struktūrą“.
Eckert mano, kad „Golden Delicious“ yra antra geriausia kepimui tinkama veislė. Chenot rekomenduoja naudoti obuolių mišinį, ypač pyragams.
Abu augintojai mėgsta maišyti „Golden Delicious“ obuolius su „jonatanais“.
Eckertas pridūrė, kad kepant „Golden Delicious“ obuoliai tampa švelnūs, o jų tekstūra tirpsta burnoje, todėl puikiai tinka pyragams, tortams ir kitiems desertams:
„Golden Delicious“ veislės obuoliai dėl natūralaus saldumo kepiniams suteikia švelnų skonį, todėl receptuose galite naudoti mažiau cukraus.
Rašyti komentarą