Daugelis mėgsta biskvitą, nes tai puikus desertas, kurį gana greitai ir lengvai paruošti šeimai ir svečiams. Turėdami šiek tiek daugiau laiko ir fantazijos, paruoštą sausainį galite paversti gražiu pyragu.
Svarbiausios taisyklės, kaip gaminti purų bikvitą.
Svarbu nepamiršti pagrindinių taisyklių:
Miltus visada reikia labai kruopščiai persijoti.
Kiaušiniai desertui turi būti šalti, todėl konditerijos meistrai rekomenduoja juos porai minučių įdėti į šaldiklį.
Atsargiai ir kruopščiai atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus, nes jei baltymai nebus skaidrūs, visas darbas nueis perniek.
Išplaktus baltymus reikia nedelsiant sumaišyti su tešlos pagrindu, naudojant specialią mentelę, švelniais ir atsargiais judesiais.
Iš karto supilkite tešlą į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Jokiu būdu neatidarykite orkaitės durelių kepimo metu!
Ir dar viena paslaptis - palikite paruoštą bisvkitą orkaitėje porai minučių, tada išimkite ir palikite atvėsti. Tik atlikus tai bus galima išimti jį iš formos.
Puraus biskvitinio pyrago receptas orkaitėje - susitvarkykite su bet kuo
Šis deserto receptas yra labai paprastas ir puikiai tinka kaip pyrago pagrindas arba atskiras desertas.
Reikės:
šalti kiaušiniai - 6 vnt;
cukraus - 1 valgomasis šaukštas;
miltai - 1 valgomasis šaukštas;
druskos - žiupsnelis.
Gaminimas:
1 Išsijokite miltus.
2 atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standumo, o trynius su cukrumi suplakite specialia mentele.
3 sumaišykite kiaušinių baltymus ir trynius, labai atsargiai maišydami iš viršaus į apačią.
4 palaipsniui į kiaušinių mišinį suberkite miltus ir lėtai bei švelniai išmaišykite silikonine mentele.
5 Galiausiai pyragą kepkite apie 30-40 minučių 180ºC temperatūroje.
Skanaus!
Rašyti komentarą