Pusryčiai ant grotelių: 3 receptai, kurie nenusileis netgi aukšto lygio restoranų patiekalams
Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigia, kad stovyklaujančių gamtoje pusryčių tendencijos paskutiniais metais stipriai keičiasi. Vis dažniau ieškoma sveikesnių ir įdomesnių alternatyvų tradiciniams sumuštiniams ar dešrelėms. Tarp populiarių pusryčių pasirinkimų gamtoje dominuoja įvairios kruopos ir košės, atgimstančios naujose, modernesnėse receptūrose.
„Iškylautojams visais laikais buvo aktualu lengvai ir greitai gaminti maistą, todėl pusryčiams įvairios kruopos tampa tikru išsigelbėjimu. Tarp perkamiausių rikiuojasi verdamos avižinių ir trijų grūdų dribsnių, taip pat manų ir kvietinės kruopos.
Miežinės kruopos kurį laiką buvo nustumtos į antrą planą, tačiau pastaraisiais metais ir vėl atgauna populiarumą. Galima daryti prielaidą, jog karantinas paskatino atrasti šias kruopas iš naujo. Greitai paruošiamos košės taip pat mėgstamos pirkėjų, tačiau dėmesys joms išauga šaltuoju metų laiku“,– pasakoja E. Dapkienė.
Šį sezoną maisto ekspertė stovyklaujantiems siūlo išmėginti 3 receptus, pagal kuriuos pagaminti skanėstai nenusileis netgi aukšto lygio restoranų patiekalams:
Mirkytų grikių dubenėlis su smidrais ir avokadu
Reikės: 1 stiklinės grikių,
2 stiklinių vandens,
1 sunokusio avokado,
nedidelio ryšulėlio smidrų,
1 saujos vyšninių pomidoriukų,
gabalėlio sviesto kepimui,
mėgstamų prieskoninių žolelių (kalendros, baziliko),
druskos,
pipirų.
Gaminame: kelissyk perplaukite grikius švariu vandeniu, vėliau užpilkite dviem stiklinėmis vandens ir palikite brinkti per naktį.
Pusryčių gamybą pradėkite nuo smidrų: nuplaukite, nupjaukite galus, valgomąją dalį perpjaukite į kelias dalis ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.
Ten pat berkite ir saują smulkintų pomidoriukų, pagardinkite druska ir pipirais.
Po keleto minučių šalia daržovių berkite ir išbrinkintus grikius, viską gerai išmaišykite.
Taip paruoštus grikius dėkite į serviravimo dubenėlį.
Ant viršaus suberkite išskobtą ir gabaliukais supjaustytą avokadą.
Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaus!
Pievagrybių skrybėlaitės su putpelių paslaptimi
Reikės: 6 didelių pievagrybių (apie 7-9 cm skersmens),
6 putpelių kiaušinių,
1 pomidoro,
keleto griežinėlių paprikos,
1 česnako skiltelės,
gabalėlio kietojo sūrio,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
Gaminame: nupjaukite pievagrybių kotus ir palikite kuo didesnes ertmes grybų kepurėlėse.
Pomidorą blanširuokite, nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite drauge su paprika.
Smulkintas daržoves sumaišykite su dviem šaukšteliais alyvuogių aliejaus, smulkintomis žolelėmis, česnaku, druska ir pipirais.
Įdaru kimškite pievagrybių kepurėles ir kepinkite ant įkaitusio grilio tol, kol grybai pradės minkštėti.
Šiems suminkštėjus, į kiekvieno pievagrybio viduriuką įmuškite po putpelės kiaušinį, apibarstykite kietuoju sūriu ir kepkite, kol gaminys visiškai iškeps.
Patiekti galima su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis ir skrudinta duona. Gero apetito!
Tunu įdarytas ir ant grotelių keptas lavašas
Reikės: 1-2 vnt. lavašo lakštų,
skardinės konservuoto tuno (~160 g.),
saliero lapkočio,
½ raudonojo svogūno,
1-2 šaukštų majonezo,
1 šaukšto dižono garstyčių,
gabalėlio kietojo sūrio (pvz. čederio),
mėgstamų žolelių,
druskos,
pipirų.
Gaminame: tuną nusunkite, dėkite į dubenį, didesnius gabalėlius susmulkindami šakute.
Supjaustykite smulkiais griežinėliais saliero lapkotį, susmulkinkite svogūną, dėkite majonezą, garstyčias ir viską gerai išmaišykite.
Gautą masę pagardinkite mėgstamomis žolelėmis, druska ir pipirais, įtarkuokite norimą kiekį sūrio.
Lavašo lakštus ištepkite gauta tuno mase, dailiai susukite į tūbeles ir kepkite ant grotelių maždaug 10 minučių – tol, kol sūris išsilydys, o lavašo krašteliai bus apskrudę. Gardžių pusryčių!
Rašyti komentarą