Pyragėliai „Pūkeliai“: lengvai pagaminami ir patiekiami su bet kokiu įdaru!

(1)

Ingredientai:

miltai – 3 stiklinės

kefyras – 1 stiklinė

aliejus – ½ stiklinės

cukrus – 1 valg.šaukštas

druska – 1 arbatinis šaukštelis

sausos mielės – 1 pakelis

Kaip pagaminti pyragėlius su kefyru ir mielėmis:

1. Pakaitinti aliejų ir kefyrą iki šiltos būsenos.

Suberti druską, cukrų, išmaišyti.

Sumaišyti miltus ir mieles (miltai turi būti išsijoti), suberti juos į mišinį.

Jei mielės yra ne greito poveikio, tai jas būtina iš anksto ištirpinti šiltame vandenyje ir cukruje ir palikti 15 min.

Arba panaudoti 40 g šviežių mielių, jas įpilti į kefyrą ir aliejų.

2. Užmaišyti tešlą, palikti 30 min, kad pakiltų.

Suformuoti pyragėlius, įdėti įdaro, palikti kad pakiltų.

Tuo metu įkaitinti orkaitę.

Pyragėlius sutepti kiaušinio tryniu, pašauti į orkaitę.

Pyragėlius „Pūkelius“ su bet kokiu įdaru kepti 20 min laikantis 200 C temperatūros.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder