Restorano lankytojus šokiravo 100 dolerių kainavęs naminių graužikų patiekalas

Niujorkiečiai gali paragauti Ekvadore ir Peru mėgstamo patiekalo - ant grotelių keptos jūrų kiaulytės. Gyvūnai, skirti kepti restoranuose, auginami specialiuose ūkiuose. Paskui jie į Jungtines Valstijas atvežami šaldyti, marinuojami ir kepami ant žarijų. 

Neįprasto graužikų patiekalo paragavę žmonės sako, kad mėsa šiek tiek panaši į triušieną ar kiaulytę žindenę. 

Laikraštis „New York Post“ rašė apie ypatingą jūrų kiaulytės patiekalą.

Restoranas Stefan Giovanini nusprendė niujorkiečius supažindinti su Ekvadore ir Peru gerai žinomu patiekalu, rašoma straipsnyje.

Jo įstaigos patiekalas - ant grotelių keptos jūrų kiaulytės. 

Jos ištepamos prieskoniais, suveriamos ant iešmų, kepamos ant žarijų ir patiekiamos su bulvėmis bei prieskoniais. 

Žurnalistai pažymėjo, kad paprastai ekvadoriečių kepami gyvūnai europiečiams ir amerikiečiams žinomi kaip vaikų augintiniai. 

Tačiau restorane „La Casa Del Cuy“ juos puikiai valgo visi lankytojai, rodo vieno iš patiekalų metu nufilmuota medžiaga.

Kaip paaiškėjo, restoranas anksčiau specializavosi vištienos ir triušienos patiekalų gamyboje. Tačiau Kovid-19 epidemijos metu iš Ekvadoro atvykę amerikiečiai norėjo paragauti naminio maisto. 

Tuomet restorano savininkas nusprendė juos pradžiuginti autentiškais Pietų Amerikos patiekalais. 

Stefanas nepirko graužikų vietinėse zooparduotuvėse, o atsivežė juos iš Ekvadoro, kur jie auginami specialiose fermose. 

Skerdenos atkeliauja užšaldytos, tada jos tikrinamos muitinėje ir galiausiai atsiduria restorano šaldytuvuose. 

Kiekviena griliui užauginta jūrų kiaulytė sveria apie 1-1,5 kg.

„Tai geriau nei vištiena. Geriau nei triušiena“, - sakė restorano vadovas, patikinęs, kad skaniausia dalis yra galva.

 

Jūrų kiaulytės ypač vertingos dėl mažo riebalų kiekio ir didelio baltymų kiekio, teigia restoranų specialistai. 

Šiuos gyvūnus lengva auginti ir jie yra puiki alternatyva jautienai ar kiaulienai.

Įstaigos savininkas juokauja, kad 100 JAV dolerių kaina yra netgi pigi. - Netgi pigiau: su siuntimu iš Ekvadoro tai vis tiek mažiau, nei jei jie būtų pirkti gyvūnų augintinių parduotuvėse.

Žurnalistas iš „The Post“ išdrįso paragauti keptų graužikų. Jis sakė, kad mėsa buvo „įspūdinga“, šiek tiek panaši į triušieną, o dėl „traškios odelės patiekalas atrodė tarsi čiulpiama kiauliena“. 

Jis taip pat patikino, kad viena skerdiena galėtų pamaitinti tris vyrus, ypač jei jie patiekalą užgertų tikru Ekvadoro alumi.

 

Giovanini, kalbėdamas su žurnalistais, sutiko, kad niujorkiečiai linkę „niekinti graužikus“ ir prisimena tik kai kuriuose restoranuose gyvenančias žiurkes. 

Tačiau iš tiesų jūrų kiaulytės patiekalas yra tikrai populiarus: jį užsisako ekvadoriečiai, „gringos“ (amerikiečiai) ir net „kinų gurmanai“.

Šaltinis: focus.ua

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder