Svorio kontrolė.
Didelis kiekis baltymų ir skaidulų suteiks daug energijos ir sotumo jausmą.
Taip ilgiau neišalksite bei suvartosite mažiau kalorijų.
Tik nepadauginkite.
Antioksidantų šaltinis.
Riešutų svieste itin daug seleno, mangano, vitamino C, E, flavonoidų, fenolių, polifenolių.
Šie antioksidantai apsaugo ląsteles.
Tai taip pat paaiškina, kodėl žmonės, valgantys riešutus, turi sveikesnę širdį.
Cholesterolio kontrolė.
Per didelis kiekis cholesterolio kietina arterijas, gali didinti insulto bei infarkto riziką.
Migdolai ir kiti riešutai gali sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.
Magnio šaltinis.
Šis mineralas itin svarbus nervų, raumenų, kaulų optimaliai funkcijai palaikyti, kraujo gliukozei, kraujospūdžiui koreguoti.
Anakardžio riešutai, migdolai ir žemės riešutai turi daug magnio.
Vitamino B7 šaltinis.
Migdolų sviestas yra puikus vitamino B7 (biotino) šaltinis.
Šis vitaminas svarbus metabolizuojant riebalus, cukrų ir baltymus, kuriuos suvalgote.
Jis taip pat itin svarbus palaikant stabilų cukraus kiekį kraujyje, sveikai odai ir plaukams palaikyti.
Taip pat skaitykite:
- Kmynų arbata - pasakiškos jos savybės ir nauda: privalote ją gerti!
- Neįtikėtina - žurnalo vedimas gali sumažinti skausmą
- Stebuklinga arbata: vaistas nuo depresijos ir daugybės ligų, valantis organizmą
- Klausiame specialisto: kokios priežastys lemia tamsių paakių atsiradimą?
- Kuo naudingas ricinos aliejus?
Rašyti komentarą