Riešutų sviesto naudingosios savybės

Riešutų sviesto naudingosios savybės

(1)

Riešutų sviestas yra kupinas naudingų medžiagų. Toks sviestas pasižymi dideliu kiekiu baltymų, skaidulų, sveikųjų riebalų, vitamino E, folio rūgšties, niacino, magnio, cinko, vario ir kalio. 

Svorio kontrolė.

Didelis kiekis baltymų ir skaidulų suteiks daug energijos ir sotumo jausmą.

Taip ilgiau neišalksite bei suvartosite mažiau kalorijų.

Tik nepadauginkite. 

Antioksidantų šaltinis.

Riešutų svieste itin daug seleno, mangano, vitamino C, E, flavonoidų, fenolių, polifenolių.

Šie antioksidantai apsaugo ląsteles.

Tai taip pat paaiškina, kodėl žmonės, valgantys riešutus, turi sveikesnę širdį. 

Cholesterolio kontrolė.

Per didelis kiekis cholesterolio kietina arterijas, gali didinti insulto bei infarkto riziką.

Migdolai ir kiti riešutai gali sumažinti blogojo cholesterolio kiekį. 

Magnio šaltinis.

Šis mineralas itin svarbus nervų, raumenų, kaulų optimaliai funkcijai palaikyti, kraujo gliukozei, kraujospūdžiui koreguoti.

Anakardžio riešutai, migdolai ir žemės riešutai turi daug magnio. 

Vitamino B7 šaltinis.

Migdolų sviestas yra puikus vitamino B7 (biotino) šaltinis.

Šis vitaminas svarbus metabolizuojant riebalus, cukrų ir baltymus, kuriuos suvalgote.

Jis taip pat itin svarbus palaikant stabilų cukraus kiekį kraujyje, sveikai odai ir plaukams palaikyti. 

riesutu-sviestas

Taip pat skaitykite:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder