Produktai:
- Virtas arba keptas burokėlis - 2 vnt.
- Žalios morkos - 3 vnt.
- Kietasis sūris - 150 g
- Graikiniai riešutai - 1 sauja
- Sultenės - 1 sauja
- Česnakas - 3 skiltelės
- Majonezo - pagal skonį
Gaminimas:
- Burokėlius išvirkite iš anksto arba iškepkite orkaitėje (kaip mėgstate). Tada atvėsinkite. Nuo atvėsusio burokėlio nulupkite odelę ir sutarkuokite jį smulkia tarka.
- Susmulkinkite graikinių riešutų branduolius ir suberkite į tarkuotus burokėlius.
- Pirmiausia burokėlius sumaišykite su riešutais, tada į mišinį įpilkite majonezo. Burokėlius ir majonezą atsargiai maišykite šakute iš apačios į viršų, tarsi išpurtydami.
- Žalias morkas sutarkuokite smulkia tarka. Atidėkite du šaukštus tarkuotų morkų salotoms papuošti. Šaukštą tarkuoto sūrio dėkite į atskirą krūvelę. Kruopščiai Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele.
- Į pagrindinę tarkuotų morkų masę supilkite nuplautas ir nusausintas sultenes. Jei sultenės sausos ir kietos, jos prieš tai pavirinamos verdančiame vandenyje, o tada, jau atvėsusios, sudedamos į morkas.
- Įpilkite majonezo. Švelniai išmaišykite šakute, kad masė išliktų oro. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į tarkuotą sūrį sudėkite per presą išspaustą arba smulkia tarka sutarkuotą česnaką.
- Įpilkite majonezo.
Sluoksniai:
- Pirmasis sluoksnis - morkos su sultenėmis ir majonezu.
- Antrasis sluoksnis - sūris su česnaku ir majonezu.
- Trečias sluoksnis - burokėliai su riešutais ir majonezu.
Rašyti komentarą