Tokie agurkai bus šiek tiek saldžiarūgščio skonio ir neįtikėtino vynuogių aromato.
Ingredientai (2 trijų litrų talpos stiklainiams):
1 kg agurkų
1 kg vynuogių (Isabella veislės)
2 krienų lapai
1/2 ryšulėlio krapų
4 skiltelės česnako
2 šaukšteliai cukraus
6 šaukštai druskos
20 žirnelių juodųjų pipirų
4 lauro lapai
Paruošimas:
Agurkus gerai nuplaukite ir 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Stiklainius, į kuriuos uždarysite agurkus, reikia išplauti ir sterilizuoti.
Vynuoges taip pat reikia gerai nuplauti ir atskirti uogas nuo kekių. Ant stiklainio dugno reikia išdėlioti krienų lapus, česnaką, lauro lapą. Tada sudėkite agurkus ir vynuoges.
Ant viršaus išdėliokite krapus ir užpilkite agurkus verdančiu vandeniu.
Tada stiklainį uždenkite dangčiu ir palikite 7-10 minučių. Tada nukoškite skystį į puodą, užvirinkite ir vėl užpilkite šį skystį ant agurkų. Palikite 7-10 minučių. Nusunkite skystį nuo agurkų į puodą, pastatykite puodą ant ugnies, suberkite cukrų, druską ir pipirus.
Marinatą užvirinkite ir užpilkite ant agurkų. Uždenkite stiklainį dangteliu, įstatykite jį į puodą su vandeniu ir 20 minučių lėtai virdami sterilizuokite agurkus.
Tada agurkus nuvarvinkite, užsukite dangčiu žemyn ir atvėsinkite. Marinuoti agurkai su vynuogėmis paruošti! Juos galima laikyti šaltoje vietoje iki metų.
Parengta pagal užsienio spaudą
Rašyti komentarą