Skaniausias agurkų receptas žiemai: su vynuogėmis ir be acto

(2)

Sūrūs ir traškūs agurkai - patiekalas, mėgstamas daugelyje šeimų. Marinuoti agurkai su vynuogėmis - tai vienas skaniausių ir originaliausių agurkų receptų žiemai.

Tokie agurkai bus šiek tiek saldžiarūgščio skonio ir neįtikėtino vynuogių aromato.

Ingredientai (2 trijų litrų talpos stiklainiams):

1 kg agurkų  

1 kg vynuogių (Isabella veislės)

2 krienų lapai

1/2 ryšulėlio krapų

4 skiltelės česnako

 2 šaukšteliai cukraus

 6 šaukštai druskos

 20 žirnelių juodųjų pipirų

 4 lauro lapai

Paruošimas:

Agurkus gerai nuplaukite ir 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Stiklainius, į kuriuos uždarysite agurkus, reikia išplauti ir sterilizuoti. 

Vynuoges taip pat reikia gerai nuplauti ir atskirti uogas nuo kekių. Ant stiklainio dugno reikia išdėlioti krienų lapus, česnaką, lauro lapą. Tada sudėkite agurkus ir vynuoges.  

Ant viršaus išdėliokite krapus ir užpilkite agurkus verdančiu vandeniu.

Tada stiklainį uždenkite dangčiu ir palikite 7-10 minučių. Tada nukoškite skystį į puodą, užvirinkite ir vėl užpilkite šį skystį ant agurkų. Palikite 7-10 minučių. Nusunkite skystį nuo agurkų į puodą, pastatykite puodą ant ugnies, suberkite cukrų, druską ir pipirus.

Marinatą užvirinkite ir užpilkite ant agurkų. Uždenkite stiklainį dangteliu, įstatykite jį į puodą su vandeniu ir 20 minučių lėtai virdami sterilizuokite agurkus. 

Tada agurkus nuvarvinkite, užsukite dangčiu žemyn ir atvėsinkite. Marinuoti agurkai su vynuogėmis paruošti! Juos galima laikyti šaltoje vietoje iki metų.

Parengta pagal užsienio spaudą

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder