Skaniausias svogūnų pyragas kokį ragavote - išbandykite!

Tokio skanaus svogūnų pyrago dar nevalgėte.

Produktai

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai - 2/3 puodelio
  • Cukrus - 1 valgomasis šaukštas.
  • Druska - 1/8 šaukštelio.
  • Sviestas, nesūdytas (supjaustytas kubeliais) - 50 g.
  • Ledinis vanduo - 6 1/2 šaukštelio.
  • Vanilės ekstrakto - 1/8 šaukštelio.

Įdarui:

  1. Saldieji svogūnai (supjaustyti pusžiedžiais) - 2 vnt.
  2. Alyvuogių aliejaus - 2 valg. š. l.
  3. Kiaušiniai - 3 vnt.
  4. Fetos sūris (susmulkintas) - 1/2 puodelio.
  5. Druska - 1/2 šaukštelio.
  6. Maltų juodųjų pipirų - 1/4 šaukštelio.
  7. Maltas muskato riešutas - 1/8 šaukštelio.
  8. Karštas padažas (aštrus) - 1/8 šaukštelio.
  9. 10 % grietinėlės - 3/4 puodelio
  10. Pienas - 1/2 puodelio
  11. Dižono garstyčių - 1 valgomasis šaukštas.
  12. Žalieji svogūnai (smulkiai supjaustyti) - 6 vnt.
  13. Laiškiniai česnakai (smulkiai supjaustyti) - 2 valgomieji šaukštai.
  14. Parmezano sūris (susmulkintas tarka) - 1/3 puodelio

Kaip pasigaminti svogūnų pyragą:

1. Paruoškite džiūvėsėlių tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą ir rankomis maišykite, kol pasidarys trupiniai. Palaipsniui įmaišykite ledinį vandenį ir vanilės ekstraktą. Išminkykite vientisą tešlą ir suformuokite rutulį. Uždenkite maistine plėvele ir bent 30 minučių atšaldykite šaldytuve.

2. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į maždaug 25 cm skersmens apskritimą. Tešlą iškočiokite ant kočėlo (neištempdami) ir atsargiai įdėkite į apvalią formą, rankomis išlyginkite tešlą per visą paviršių, suformuodami apvadą. Įdėkite formą į šaldytuvą 15 minučių.

3. Išimkite formą iš šaldytuvo ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 8 minutes. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

4. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, supilkite saldžiuosius svogūnus ir maišydami kepkite, kol svogūnai suminkštės. Atvėsinkite. Kiaušinius, sūrį, druską, pipirus, muskatą ir karštą padažą sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite pieną ir grietinėlę, dar kartą gerai išmaišykite.

5. Apkepo vidų patepkite garstyčiomis, pabarstykite žaliaisiais svogūnais, laiškiniais česnakais ir išdėliokite keptus saldžiuosius svogūnus. Kiaušinių masę užpilkite svogūnų mišiniu, ant viršaus svogūnų pyragą pabarstykite parmezanu.

6. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder