Skaniausio kriaušių pyrago receptas - privalote jį išbandyti

Šis naminis kriaušių pyragas leis prisiminti jaukias ankstyvo rudens popietes namuose. Patiekite šį pyragą šiltą su grietinėle ar ledais - pažadame, šis pyragas jus nustebins!

 
 

Jums reikės:

225 g miltų

3 šaukštų cukraus

1/2 šaukštelio druskos

140 g sviesto

1 didelio kiaušinio

4-5 kriaušių (nuluptų ir supjaustytų)

1 šaukšto rudojo cukraus

1/2 šaukštelio cinamono

1 šaukšto miltų

1 plakto kiaušinio glajui

cukraus pudros 

plaktos grietinėlės

Gaminimas:

Pagaminkite tešlą

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sviestą vidutinio dydžio dubenyje.

Naudokite pirštus ir sutrinkite visus ingredientus kartu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite tešlą rankomis.

Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30-40 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir išklokite pyrago kepimo formą kepimo popieriumi.

Sudėkite kriaušes į dubenį, sudėkite cukrų, cinamoną ir šaukštą miltų. Išmaišykite

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir išvyniokite iš plėvelės. Iškočiokite tešlą į apskritimą (apie 5mm storio ir 35 cm skersmens). Atsargiai pakelkite tešlą ir įdėkite į kepimo formą.

Sudėkite kriaušes į centrą palikdami 8-9 cm tešlos kraštuose. Užlenkite likusios tešlos kraštus ant kriaušių.

Ištepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. 

Patiekite šiltą su cukraus pudra ir plakta grietinėle. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder