Skaniausio kriaušių pyrago receptas - privalote jį išbandyti

Šis naminis kriaušių pyragas leis prisiminti jaukias ankstyvo rudens popietes namuose. Patiekite šį pyragą šiltą su grietinėle ar ledais - pažadame, šis pyragas jus nustebins!

 

 

Jums reikės:

225 g miltų

3 šaukštų cukraus

1/2 šaukštelio druskos

140 g sviesto

1 didelio kiaušinio

4-5 kriaušių (nuluptų ir supjaustytų)

1 šaukšto rudojo cukraus

1/2 šaukštelio cinamono

1 šaukšto miltų

1 plakto kiaušinio glajui

cukraus pudros 

plaktos grietinėlės

Gaminimas:

Pagaminkite tešlą

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sviestą vidutinio dydžio dubenyje.

Naudokite pirštus ir sutrinkite visus ingredientus kartu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite tešlą rankomis.

Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30-40 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir išklokite pyrago kepimo formą kepimo popieriumi.

Sudėkite kriaušes į dubenį, sudėkite cukrų, cinamoną ir šaukštą miltų. Išmaišykite

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir išvyniokite iš plėvelės. Iškočiokite tešlą į apskritimą (apie 5mm storio ir 35 cm skersmens). Atsargiai pakelkite tešlą ir įdėkite į kepimo formą.

Sudėkite kriaušes į centrą palikdami 8-9 cm tešlos kraštuose. Užlenkite likusios tešlos kraštus ant kriaušių.

Ištepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. 

Patiekite šiltą su cukraus pudra ir plakta grietinėle. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.