© Pukuotukas.com
Stebuklingasis pyragas: kepdamas pats išsiskiria į biskvitą ir plikytą kremą - tiesiog tirpsta burnoje!
Reikės:
- dideli kiaušiniai – 4 vnt
- miltai – 115 g
- 82% riebumo tirpintas sviestas – 115 g
- šiltas pienas – 500 g
- cukrus – 130 g
- vanilinis cukrus – 20 g (būtinai dedame)
- druska – 1 žiupsnis
Gaminimas:
- Kiaušinius atsargiai atskirti į trynius ir baltymus. Žiūrėkite, kad į baltymus nepatektų trynys, kitaip bus sunku juos suplakti.
- Trynius sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (būtinai beriame vanilinio cukraus). Suplakti iki šviesios purios masės.
- Berti miltus, gerai išmaišyti. Pilti kambario temperatūros ištirpintą sviestą, permaišyti. Pilti šiltą pieną, permaišyti iki vienalytės masės.
- Atskirai suplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų.
- Per kelis kartus įmaišyti baltymus į pagrindinę tešlą. Nereikia maišyti per smarkiai, truputis baltymų dribsnių gali likti paviršiuje.
- Tešlą pilti į formą. Forma turi būti vientisa, kadangi tešla skysta. Kepti 160-170 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Pyragas iškepęs, kai viršus gerai parunda.
- Leiskite jam ataušti formoje iki kambario temperatūros, tuomet bus galima išimti bei kviesti visus arbatos.
Rašyti komentarą