Sultingas chačapuri su sajari: receptas iš gruzinų namų šeimininkės užrašų knygelės

Sunku rasti žmogų, kuris bent kartą nebūtų ragavęs šio gerai žinomo gruziniško patiekalo. Tikrasis chachapuri sajarski receptas padės greitai ir lengvai atkurti šį šedevrą namuose.

Ko reikės chačapuri tešlai

papildomų baltųjų miltų - 700 g;

pieno - 100 ml;

augalinis aliejus

kiaušiniai - 1 vnt;

sausų mielių - 1 šaukštelis;

cukraus - 1 valgomasis šaukštas.

Įdaro ingredientai:

Imeretijos sūris - 500 g arba Adygėjaus sūris - 340 g, arba Suluguni sūris - 160 g.

5 kiaušiniai

sviestas.

Paruoškite užpilą: 50 ml pieno ir cukraus, tada į šį mišinį supilkite mieles ir išmaišykite.

Dėkite mišinį į karštą orkaitę, kur jis turėtų suputoti ir pakilti.

Tešlai užminkyti į dubenį persijokite 450 g miltų ir suberkite druską.

Į vidurį supilkite 300 ml vandens, 50 ml pieno, paruoštą mišinį ir žalią kiaušinį.

Dabar išminkykite ir gerai išmaišykite tešlą.

Iš tešlos suformuokite rutulį, patepkite jį trupučiu aliejaus, uždenkite ir palikite šiltai dviem valandoms.

Kai tešla pakils, išminkykite ją ir vėl padėkite pusantros-dvi valandas.

Kai tešla bus paruošta, padalykite ją į kelias dalis, priklausomai nuo norimo chačapuri dydžio.

Kiekvieną dalį suformuokite į rutulį, visus juos uždenkite ir palaukite, kol tešla dar šiek tiek pakils.

Įdarui skirtą sūrį stambiai sutarkuokite arba minkštesnį sūrį sutarkuokite rankomis.

Suberkite sūrį į dubenį ir maišydami lėtai supilkite šiltą vandenį. 

Tada formuokite rutuliukus į plokščias tortilijas, kad vidurys būtų gilesnis, o kraštai - kaip laivo nosis.

Į vidų įdėkite įdaro ir pašaukite į karštą orkaitę.

Nustatykite 250 °C temperatūrą.

Po 15-20 minučių, kai khachapuri apskrus, įmuškite kiaušinius į vidurį ir kepkite šiek tiek ilgiau, kad trynys liktų skystas.

Padėkite ant stalo ir patepkite sviestu.

Ar galima khachapuri valgyti rankomis 

Ne visi žino, kaip teisingai valgyti khachapuri.

Pagal tradiciją šis užkandis vartojamas rankomis.

Taip pat galite atplėšti gabalėlį nuo kampo, pamerkti jį į įdarą ir paragauti.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder