Suprastėjusi savijauta Augustę Vedrickaitę paskatino pokyčiams: atsikėlusi ryte jausdavausi blogai
Pokyčius kūryboje, kaip teigs Augustė, labiau inspiravo Ukrainoje jau beveik metus laiko tebevykstantis karas. Išgyventos vidinės emocijos įkvėpė dainininkę skausmą išlieti ir dainose.
„Šis karas visiems viduje atsiliepė labai smarkiai – aš buvau ne išimtis. Kaip kūrėjai, man reikėjo tą energiją kažkur išlieti. Inspiruota šių jausmų, parašiau savo kūrybos dainą.
Tačiau jos dainuoti neapsiverkusi tiesiog negalėdavau“, – apie naujai užgimusį muzikinį kūrinį atviraus Augustė, o laidos žiūrovai išgirs ir jo ištrauką.
Prabilusi apie asmeninį savo gyvenimą, A. Vedrickaitė atskleis pokyčius išgyvenanti ir čia. O labiausiai tai pasijautė tuomet, kai gimė sūnus. Tai stipriai pakeitė ir Augustės mitybą.
„Kai būname dviese su sūnumi Arijumi, dažniausiai taikausi prie jo. Visuomet gaminant, sunku atitaikyti tinkamą porcijos dydį. Todėl, jei kepu, pavyzdžiui, varškėčius, keletą jų išsikepu ir sau.
Bet labai džiaugiuosi, kad mano sūnus mėgsta valgyti kiaušinius, lašišą, avokadus – pusryčių klausimu mes visuomet sutariame“, – apie maisto ruošą pasakos A. Vedrickaitė.
Sūnaus gimimas stipriai pakeitė ir tai, ką Augustė gamina. „Seniau aš dažnai gamindavau indiškus, tailandietiškus patiekalus, pavyzdžiui, Tom Yum sriubą. Man patinka, kai patiekaluose yra daug ryškių skonių.
Tačiau vaikai, kaip žinia, aštraus maisto nemėgsta. Todėl tokiu maistu dabar pasilepinu rečiau“, – sakys dainininkė.
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių ima kalbėti ir apie sveiką mitybą. Vieni sveikai maitintis stengiasi iš tiesų, o kiti tą tik imituoja. O A. Vedrickaitę maitintis sveikiau paskatino kūno siunčiami signalai – suprastėjusi savijauta.
„Esu ta, kuri neseka madų. Joms dažnai net priešinuosi.
Manyje, matyt, gyvena kažkoks maištautojas.
Tačiau sekdama savo savijautą pastebėjau, kad jei vakare prisivalgydavau rūkytos mėsos, sūrio ar bulvių traškučių, ryte atsikėlusi jausdavausi blogai.
Dabar atradau savo mėgstamą užkandį, kuris man patinka lygiai taip pat, kaip šie išvardinti produktai.
Gaminu užtepėles ir jas valgau su pjaustytomis morkomis ar salierais. Šį užkandį valgau ne tik aš, bet ir mano sūnus.
Yra sakoma, kad jei nori, jog vietoje telefono vaikas rankoje nešiotųsi morką, tokį pavyzdį jam turi rodyti ir pats“, – šypsodamasi sakys Augustė.
Laidos žiūrovams A. Vedrickaitė išduos savo populiariosios, namuose gaminamos užtepėlės receptą. Pasigaminti ją nesunku, o valgytojų, anot dainininkės, šis patiekalas sulaukia visuomet.
„Užtepėlės receptą pasiskolinau iš draugės. Ją sudaro virti kiaušiniai, graikiškas jogurtas, saulėje džiovinti pomidorai, šiek tiek česnako ir provanso žolelių.
O tuomet visus ingredientus reikia sumaišyti blenderio pagalba. Rezultatas pavyksta labai geras“, – tikins A. Vedrickaitė.
Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Auguste, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš sveiką, visai šeimai tinkantį patiekalą – žuvį su sūrio ir džiūvėsėlių plutele bei žolelių padažu.
Juo pavaišins ir ryto viešnią.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!
Rašyti komentarą