Sūrio sausainiai

Sūrio sausainiai: užkandis skanesnis už bulvių traškučius!

Sūrūs ir kupini sviesto sausainiai - šie čiobreliu bei čederio sūriu pagardinti sausainiai taps puikiu vakarėlio užkandžiu.

Šie sausainiai gardinti džiovintu (ar šviežiu) čiobreliu, juodaisiais pipirais ir čederio sūriu - jų negalėsite nustoti valgyti!

Šiuos sausainius paruošite per 15 minučių, o iš kepsite 20 minučių. Dar 2 valandas tešla turės atvėsti šaldytuve.

Jums reikės:

170 g čederio tipo sūrio

110 g nesaldinto sviesto

2 šaukštų trinto juodojo pipiro

1 ir 1/2 šaukštelio šviežio ar džiovinto čiobrelio

1/2 šaukštelio jūros druskos

150 g miltų 

Gaminimas:

Sutarkuokite čederio tipo sūrį (stambia tarka).

Sudėkite sviestą, tarkuotą sūrį, juodąjį pipirą, druską bei čiobrelį į dubenį. Sutrinkite mišinį elektriniu plaktuvu. Trinkite kelias minutes, kol sviestas įgaus kreminę konsistenciją bei pilnai išsimaišys sūris. 

Sudėkite miltus ir plakite mišinį mažu greičiu, kol miltai pilnai išsimaišys. 

Sulipdykite tešlą į vieną rutulį.

Suformuokite iš tešlos ritinio formą (apie 15-20 cm ilgio) ir įvyniokite į plastikinę plėvelę. Laikykite šaldytuve nuo 30 minučių iki 1 valandos. 

Kai būsite pasiruošę kepti, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir supjaustykite ją į 0.6 cm storio sausainius. Suformuokite pirštais suapvalintus kraštus. 

Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir leiskite sausainių skardai atvėsti šaldytuve iki pusvalandžio. 

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, jei norite minkšto sūrio sausainių. 

Jei norite pagaminti traškius sūrio sausainius, kepkite 15 - 20 minučių. 

Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti. Perkelkite sausainius į lėkštę ir leiskite galutinai atvėsti. Pakartokite žingsnius, jei turite likusios nekeptos tešlos. 

Sausainius galite laikyti sandarioje dėžutėje iki 4 dienų šaldytuve arba iki 1 mėnesio folijoje, šaldiklyje. 

Patiekite sausainius kambario temperatūros. 

sausainiai

GALBŪT, JŪS TAI PRALEIDOTE:

Raktažodžiai
Sidebar placeholder