Sūris iš pieno
Naminis sūris – natūralus, naudingas ir skanus produktas.
Kietos porėtos sūrio rūšys gaminamos specialia įranga ir reikalauja daug laiko pilnam subrendimui.
O štai minkštuosius sūrius, pavyzdžiui, brinzą, namų sąlygomis paruošti labai lengva .
Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui.
Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!
Ingredientai
Pienas 2 l
grietinė 5 valgomieji šaukštai
citrinų sultys 4 valgomieji šaukštai
druska pagal skonį
Paruošimas
Pieną supilkite į puodą, padėkite jį ant vidutinės ugnies.
Į šiltą pieną, nenuimdami jo nuo viryklės, sudėkite grietinę, gerai permaišykite.
Kai mišinys taps karštas, bet dar neužviręs, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, ir , pamaišydami užvirinkite.
Sumažinkite ugnį iki minimalios, pavirkite 1 min.
Kiaurasamtį užklokite dvigubu marlės sluoksniu ir pilkite į jį puodo turinį. Gerai nuspauskite, pasukas pilkite į stiklainį.
Nenuimdami marlės dėkite sūrį į lėkštę, padėkite ant jos presą. Po valandos sūris gatavas.
Likusias pasukas pasūdykite.
Sūrį supjaustykite kubeliais ir dėkite į stiklainį su gautu sūrymu.
Sūris sūryme gali būti kelias dienas. Į pieną galite dėti prieskonių, žalumynų ar aitriojo raudonojo pipiro gabalėlių – gausis apetitiškas aštrus sūris, puiki kasdienio stalo puošmena.
Toks produktas natūralesnis ir sveikesnis už pirktinį, būtinai išsaugokite receptą!
Tai jums tikrai patiks!
Rašyti komentarą