Sūris iš pieno: žymiai skanesnis ir pigesnis už parduotuvinį!

Pienas, grietinė ir citrinų sultys- viskas, ko prireiks švelniausiam naminiam sūriui.

Sūris iš pieno

Naminis sūris – natūralus, naudingas ir skanus produktas.

Kietos porėtos sūrio rūšys gaminamos specialia įranga ir reikalauja daug laiko pilnam subrendimui.

O štai minkštuosius sūrius, pavyzdžiui, brinzą, namų sąlygomis paruošti labai lengva .

Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui.

Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!

Ingredientai

Pienas 2 l

grietinė 5 valgomieji šaukštai

citrinų sultys 4 valgomieji šaukštai

druska pagal skonį

Paruošimas

Pieną supilkite į puodą, padėkite jį ant vidutinės ugnies.

Į šiltą pieną, nenuimdami jo nuo viryklės, sudėkite grietinę, gerai permaišykite.

Kai mišinys taps karštas, bet dar neužviręs, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, ir , pamaišydami užvirinkite.

Sumažinkite ugnį iki minimalios, pavirkite 1 min.

Kiaurasamtį užklokite dvigubu marlės sluoksniu ir pilkite į jį puodo turinį. Gerai nuspauskite, pasukas pilkite į stiklainį.

Nenuimdami marlės dėkite sūrį į lėkštę, padėkite ant jos presą. Po valandos sūris gatavas.

Likusias pasukas pasūdykite.

Sūrį supjaustykite kubeliais ir dėkite į stiklainį su gautu sūrymu.

Sūris sūryme gali būti kelias dienas. Į pieną galite dėti prieskonių, žalumynų ar aitriojo raudonojo pipiro gabalėlių – gausis apetitiškas aštrus sūris, puiki kasdienio stalo puošmena.

Toks produktas natūralesnis ir sveikesnis už pirktinį, būtinai išsaugokite receptą!

Tai jums tikrai patiks!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder