Vištienos kepenėlių paštetas yra vienas iš mažiausiai kalorijų turinčių mėsos paštetų.
Jį lengva pasigaminti namuose naudojant mėsmalę arba blenderį. Išbandykite ir įsitikinsite patys.
Pagal klasikinį šio pašteto receptą kepenėles virkite ant vidutinės arba silpnos ugnies.
Dideli kepenų gabalai bus paruošti per 40-45 minutes, mažesni - per 20 minučių.
Paštetui paruošti reikės:
vištienos kepenėlės - 600 g;
svogūnas - 1 vnt;
morkos - 1 vnt;
miltų - 2-3 šaukštai;
grietinėlės 15 % riebumo - 1/2 puodelio;
augalinis aliejus;
druskos, pipirų, kalendros - pagal skonį.
Gaminimas:
Sutarkuokite morkas ir svogūnus ir maišydami kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir kalendromis pagal pageidavimą.
Tuo pačiu metu nuplaukite kepenis ir supjaustykite jas ne itin mažais gabalėliais. Po to kiekvieną iš jų apvoliojame miltuose ir kelias minutes pakepiname keptuvėje.
Tada supilkite grietinėlę ant kepenų, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies.
Po to palaukite, kol kepenys pakankamai atvės, ir kartu su svogūnais ir morkomis pertrinkite jas per mėsmalę. Paštetas paruoštas.
Kaip ilgai galima laikyti vištienos kepenėlių teriną - rekomendacijos
Namuose paruoštą vištienos kepenėlių paštetą patariama laikyti ne ilgiau kaip tris dienas ir tik šaldytuve.
Kad paštetas ilgiau išsilaikytų, patartina jį laikyti sandariai uždarytame stikliniame inde ir užtikrinti, kad nesusidarytų skysčio perteklius.
Parduotuvėje parduodamo pašteto galiojimo laikas nurodytas ant pakuotės.
Atidarius paprastai galima laikyti šaldytuve iki penkių dienų, o kambario temperatūroje - tik kelias valandas.
Rašyti komentarą