Šventinis karamelinis obuolių pyragas su kreminio sūrio glaistu
Ingredientai:
292 g miltų
98 g viso grūdo miltų
2 šaukšteliai kepimo sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis malto cinamono
1/2 šaukštelio malto muskato riešuto
žiupsnelis malto kardamono
200 g rudojo cukraus
200 g cukraus
150 g beskonio aliejaus, pavyzdžiui, rapsų
2 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 dideli obuoliai, supjaustyti mažais gabaliukais
grietinėlės sūrio glajui:
226 g kreminio sūrio, suminkštinto
120 g cukraus pudros
riebios grietinėlės
žiupsnelis druskos
karamelei:
15 parduotuvėje pirktų karamelinių saldainių
3 šaukštai nenugriebto pieno
didelis žiupsnelis druskos
dribsnių druska
Gaminimas:
įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Sutepkite ir išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, kad iš dviejų pusių iškiltų kelių centimetrų sparneliai.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, cinamoną, muskato riešutą ir kardamoną. Dideliame dubenyje išplakite cukrų ir aliejų, kol susimaišys.
Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami, tada įdėkite vanilės. įmaišykite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir tada supilkite obuolius. Supilkite mišinį į kepimo formą ir kepkite, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išliks švarus, po valandos pradėkite tikrinti, ar iškepė, bet tai gali užtrukti iki 1 valandos 20 minučių. Leiskite atvėsti keptuvėje ir tada perkelkite į serviravimo lėkštę.
Norėdami pagaminti glajų, elektriniu plaktuvu išplakite kreminį sūrį ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Plakite grietinę ir druską, kol susimaišys. Pertepkite juo pyragą.
Norėdami pagaminti karamelę, ištirpinkite ingredientus ant silpnos ugnies puode vis maišydami (arba mikrobangų krosnelėje) ir šiek tiek atvėsinkite.
Prieš pat patiekiant apšlakstykite karamele ir pabarstykite drukos dribsniais. Skanaus!
Parengta pagal: www.mynameisyeh.com

Rašyti komentarą