Trys patikrinti būdai, kaip išlaikyti grybus

Prasidėjus grybų sezonui dažnas imame ieškoti patikimų būdų, kaip tinkamai paruošti ir išlaikyti miško gėrybes ne vieną sezoną. 

Vienas geriausių būdų išlaikyti grybus - juos marinuoti. 

Marinuojant stiklainiuose svarbu nemaišyti grybų rūšių: jei baravykai - tai tik baravykai, jei raudonviršiai - tik raudonviršiai.

Pirmiausia puode reikia užvirti vandenį, šiam užvirus nupilti grybus ir taip juos nuplauti. 

Tada miško gėrybes užpilti vandeniu ir kaitinti.

Užvirus vandeniui reikia nugriebti putas ir pagal skonį įdėti druskos, pipirų, cukraus, įpilti lašelį acto.

Į stiklainius būtina įdėti česnako skiltelę, krapo kotelį ir sudėti 10-15 minučių virusius grybus. 

Stiklainius patariama laikyti šaldytuve. Jame grybai gali išbūti net kelis sezonus.

Taip paruošti gryba gali būti patiekiami kaip pagrindinio patiekalo garnyras, užkandis, puošmena šventiniam stalui ar netgi kaip dovana svečiams. 

Kaip dovanoja gražiai aprištas uogienes, tokį patį efektą padaro ir maži baravykiukai.

Į šaldiklį geriausia dėti tą dieną rinktus ir kruopščiai nuvalytus grybus. 

Atšaldyti grybai nebetenka standumo, tačiau skonis ir kvapas išlieka.

Na, o jei pririnkti ar nupirkti grybai neatsiduria nei specialioje džiovyklėje, nei šaldymo kameroje, nei puode, juos galima greitai ir lengvai paruošti keptuvėje.

Šiam patiekalui galima naudoti rudmėses. 

Jas reikia nuplauti, nupjauti kotelius, palikti tik grybų galvutes. 

Tada grybus apvolioti miltuose su druska ir dėti į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su jau ištirpusiu sviestu. 

Kai jie iškepa, tampa traškūs, o valgyti juos norisi lygiai taip pat, kaip ir bulvių traškučius - suvalgęs vieną, jau nori ir antro.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder