Užtikrinta traški plutelė: šefas dalijasi tobulų keptų bulvių receptu

Vienas ingredientas padarys jį nepamirštamą.

Keptos bulvės yra pagrindinis kiekvieno britų virtuvės šefo repertuaro elementas, o kulinaras Gordonas Ramzis žino, kaip pasiekti tobulą traškumo ir purumo derinį, rašo "Express".

Į daugelį receptų reikia dėti miltų, kepimo sodos arba druskos, kad bulvių plutelė būtų traškesnė. Tačiau Gordonas naudoja kai ką šiek tiek kitokio.

Jo tobulos keptos bulvės gaminamos su manų kruopomis.

"Šis ingredientas - tai rupūs miltai, daugiausia sudaryti iš maistingųjų kviečių grūdų gemalų, natūralus baltųjų miltų šalutinis produktas, sijojamas malant", - rašoma leidinyje.

Žinoma, svarbu ir gera technika, o šefas sako, kad viskas susideda iš trijų žingsnių:

"Sukratyti, apvolioti manų kruopose ir stipriai įkaitinti riebalus - visi šie veiksmai padeda užtikrinti traškią, auksinę plutelę išorėje, o vidurys išlieka purus."

Kulinaras taip pat atkreipia dėmesį, kad norint išgauti geriausią skonį, kepant bulves būtina gerai jas pagardinti prieskoniais, todėl įprastą druską ir pipirus verta pakeisti jūros druska ir šviežiai maltais pipirų grūdeliais.

Taip pat galite pridėti ciberžolės ir aitriosios paprikos dribsnių. Juos geriausia užbarstyti ant bulvių prieš kepant.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder