Varškės, riešutų ir džiovintų vaisių desertas: kartą paragavęs negali sustot

Pažįstama? Ir jums taip? Tokios jau mes, moterys, – norime atrodyti gražiai, valgyti skaniai ir gyventi sveikai. Tad kaip visa tai suderinti su desertų valgymu?

Kai perskaitysite šį receptą ir suvalgysite pagal jį pagamintą desertą, būsite vienu žingsneliu arčiau  TO svajonių gyvenimo.

Tad jūsų teismui atiduodu dar vieną savo receptą: valgyti bus labai skanu, atrodys gražiai ir bus vienas iš sveikesnių deserto variantų.

Varškė su džiovintais vaisiais

Reikės:

  • 350 g varškės
  • 100 g grietinės
  • 50–70 ml skysto medaus (arba 50 g cukraus)
  • 20 g želatinos + 70 ml vandens
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 100 g pistacijų
  • 100 g graikiškų riešutų
  • 100 g žemės riešutų
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 100 g figų arba džiovintų slyvų

Kaip gaminti

Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkusią ištirpinti, atvėsinti.

Varškę, grietinę ir medų sutrinti iki vientisos lygios masės.

Riešutus pakepinti ir kartu su vaisiais (labai nesusmulkinti) suberti į varškės masę.

Supilti želatiną. Gerai išmaišyti ir dėti į maistine plėvele išklotą formą.

Per naktį laikome šaldytuve ir... puolame ragauti.

Šis desertas ne per saldus, saldumo suteiks tik iš džiovinti vaisiai.

Lengvas, greitai pagaminamas ir labai skanus.

Šiuo atveju tikrai galioja posakis „kartą paragavęs negali sustoti“.

Pastaba: pjaustant reikia paties aštriausio peilio.

Parengta pagal lrytas.lt

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder