
Virtų bulvių bandelės: pigus, greitas ir skaniausias močiutės receptas!
Ingredientai
Įdarui:
varškė: 150 gramų
kiaušiniai: 1
tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
česnakas: 3 skiltelių
džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
druska
Taip pat prireiks:
virtos bulvės: 500 gramų
kiaušiniai: 1
manų kruopos: ~50 gramų
krakmolas: ~50 gramų
druska
varškė: 150 gramų
kiaušiniai: 1
tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
česnakas: 3 skiltelių
džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
druska
džiūvėsėliai (apvoliojimui)
aliejus (kepimui)
grietinė (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į pasirinktą dubenį sutriname arba sumalame išvirtas bulves.
2. Tada į dubenį su bulvėmis įmušame kiaušinį, įberiame krakmolo, manų kruopų ir druskos. Išminkome masę ir paliekame pastovėti maždaug 20-25 minutes.
3. Įdaras: Į dubenį dedame varškę, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį, druską ir baziliką. Išmaišome.
4. Bulvių bandelių formavimas: Imame bulvių masės, padarome paplotėlį, dedame pasiruošto įdaro, tada sulenkiame kraštelius ir suformuojame blyną.
5. Pasiruoštus blynus apvoliojame džiūvėsėliuose.
6. Bulvinių bandelių kepimas: Į keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname.
7. Dedame pasiruoštus blynus ir kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduoja.
8. Patiekiame su grietine (tinka ir natūralus jogurtas) ir skanaujame!
Rašyti komentarą