Virtuvės šefas pasidalijo tobulos šaltos sriubos receptu: karštą vasaros dieną konkuruos su šaltibarščiais
(1)Šį kartą istorinės virtuvės žinovas Tomas gamins originalų patiekalą – šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa.
Įdomu tai, kad Tomas sriubai paruošti vištienos dalis panaudos net keliais skirtingais būdais. Vištienos sparnelius jis dės į sriubą, o šlauneles rūkys ant grilio.
„Nenaudosiu nei bulvių, nei kitų įprastų sriubai komponentų. Išduosiu paslaptį – mūsų rūgštynė bus kreminė, trinta ir šią sriubą netgi bus galima gerti – šaltą, atsigaivinimui, su leduku“, – įmantrybėmis dalinsis T. Rimydis.
Žinomas vyras atskleis, kad būtent šį patiekalą jis visuomet ruošia ir savo restorane – virtuvės šefas pripažins, kad šviežių rūgštynių sriuba jam yra tobula.
Šalta rūgštynių sriuba su rūkyta vištiena
Sriubai:
500 g vandens
300 g grietinėlės
200 g vištienos sparnelių
200 g balto vyno
200 g rūgštynių
100 g svogūnų
100 g salierų
100 g pastarnokų
20 g česnakų
20 g žalumynų (čiobrelio, rozmarino, šalavijo)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį ledukų
Vištienai:
300 g vištų šlaunelių
20 g krapų aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
50 g pomidorų
20 g žirnių daigų
10 g krapų aliejaus
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausiai puode apkekapamos įvairios, smulkiai supjaustytos daržovės ir žolelės. Kartu kepame ir virvele perrištus vištienos sparnelius.
2. Praėjus 10 minučių, pilame vyną. Po dar 5 minučių viską papildome vandeniu. Tuomet ir toliau verdame dar apie 15 – 20 minučių. Galiausiai uždedami paskutiniai akcentai – sudedami prieskoniai, rūgštynės, viskas gadinama grietinėle.
3. Sriubai užvirus, ją sutriname elektriniu trintuvu. Iškart po to ją nukošiame per sietą, o vėliau sriuba papildomai atšaldoma ledukais.
4. Tuomet imame ruošti vištieną. Šlaunelės marinuojamos kartu su gardžiu krapų aliejumi. Šitaip paruoštas vištienos šlauneles dedame į kepsninę ir čia jos rūkomos maždaug 15 – 20 minučių. Tuomet pereiname prie pateikimo – vištiena supjaustoma mažais gabalėliais, o šie – pasūdomi.
5. Galiausiai paruošiame ir daržoves – pomidorų marinavimui ir vėl naudojame tą patį krapų aliejų, kurį naudojome vištienos paruošimui. Taip pat galime paruošti ir maistinguosius žirnių daigus.
6. Paskutinis žingsnis – patiekalo sujungimas. Lėkštės centre turėtų atsidurti pomidorai bei rūkyta vištiena. Vėliau juos užpilame šalta sriuba bei ledukais. Skanaus!
Rašyti komentarą