Ypatingai skanus keptų baklažanų užkandis - šių traškių suktinukų negalėsite atsivalgyti!

Traškūs baklažanų suktinukai su traškia džiūvėsėlių plutele:

Produktai

  • Baklažanai - 600 g (3 vnt.)
  • Kietasis sūris - 230 g
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Miltai - 80 g
  • Augalinis aliejus - 40-60 ml
  • Duonos trupiniai - 50 g
  • Druska - pagal skonį

Gaminimas:

  1. Baklažanus išilgai supjaustykite maždaug 0,5 cm storio plokštelėmis ir sudėkite į tinkamą indą.
  2. Baklažanus pasūdykite, sumaišykite ir palikite 20 minučių.
  3. Po to baklažanus nusausinkite servetėle.
  4. Kiekvieną baklažanų plokštelę pamirkykite miltuose, nusukite miltų perteklių.
  5. Keptuvėje įkaitinkite 20 ml augalinio aliejaus ir sudėkite baklažanų plokšteles.
  6. Kepkite baklažanus maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol suminkštės. Taip apkepkite visus baklažanus, prireikus įpilkite daugiau aliejaus. Iškeptus baklažanus sudėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
  7. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka į dubenį. Įmuškite 1 kiaušinį.
  8. Sumaišykite sūrį ir kiaušinį iki vientisos masės.
  9. Dalį sūrio įdaro dėkite į keptų baklažanų lėkštę.
  10. Suvyniokite baklažaną su sūriu į glaudų ritinėlį.
  11. Taip suformuokite visus baklažanų ir įdaro ritinėlius.
  12. Į dubenį įmuškite likusius 2 kiaušinius.
  13. Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės.
  14. Kiekvieną baklažano suktinuką pamerkite į kiaušinių masę.
  15. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
  16. Keptuvėje įkaitinkite 15-20 ml augalinio aliejaus. Sudėkite suktinukus ant keptuvės siūle žemyn. Jei reikia, augalinio aliejaus kiekį galima padidinti.
  17. Kepkite suktinukus po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.
  18. Iškeptus baklažanų suktinukus su sūriu sudėkite į lėkštę ir patiekite.

Gero apetito!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder