Ypatingai skanus keptų baklažanų užkandis - šių traškių suktinukų negalėsite atsivalgyti!
Produktai
- Baklažanai - 600 g (3 vnt.)
- Kietasis sūris - 230 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Miltai - 80 g
- Augalinis aliejus - 40-60 ml
- Duonos trupiniai - 50 g
- Druska - pagal skonį
Gaminimas:
- Baklažanus išilgai supjaustykite maždaug 0,5 cm storio plokštelėmis ir sudėkite į tinkamą indą.
- Baklažanus pasūdykite, sumaišykite ir palikite 20 minučių.
- Po to baklažanus nusausinkite servetėle.
- Kiekvieną baklažanų plokštelę pamirkykite miltuose, nusukite miltų perteklių.
- Keptuvėje įkaitinkite 20 ml augalinio aliejaus ir sudėkite baklažanų plokšteles.
- Kepkite baklažanus maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol suminkštės. Taip apkepkite visus baklažanus, prireikus įpilkite daugiau aliejaus. Iškeptus baklažanus sudėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Sūrį sutarkuokite vidutine tarka į dubenį. Įmuškite 1 kiaušinį.
- Sumaišykite sūrį ir kiaušinį iki vientisos masės.
- Dalį sūrio įdaro dėkite į keptų baklažanų lėkštę.
- Suvyniokite baklažaną su sūriu į glaudų ritinėlį.
- Taip suformuokite visus baklažanų ir įdaro ritinėlius.
- Į dubenį įmuškite likusius 2 kiaušinius.
- Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės.
- Kiekvieną baklažano suktinuką pamerkite į kiaušinių masę.
- Tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Keptuvėje įkaitinkite 15-20 ml augalinio aliejaus. Sudėkite suktinukus ant keptuvės siūle žemyn. Jei reikia, augalinio aliejaus kiekį galima padidinti.
- Kepkite suktinukus po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.
- Iškeptus baklažanų suktinukus su sūriu sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Gero apetito!
Rašyti komentarą