Traškūs chačapuri su pitos duona ir švelniu sūrio įdaru puikiai tinka prie arbatos, kavos ar karštųjų patiekalų.
Patiekalas gaminamas paprastai, jam nereikia brangių ingredientų ar kepimo.
Tokius sumuštinius patogu valgyti keliaujant arba pasiimti su savimi į darbą.
Mūsų paprastas chačapurių keptuvėje receptas tikrai patiks sūrio mėgėjams.
Chačapuri su lavašu keptuvėje
- lavašas - 1 vnt;
- kiaušinis - 1 vnt;
- varškė - 200 g;
- sūris - 100 g;
- saulėgrąžų aliejus - 2 litrai;
- žaliasis svogūnas - 3 plunksnos;
- krapų ir petražolių pagal skonį;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Varškę sutrinkite šakute, suluguni sutarkuokite stambia tarka, o žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
- Sumaišykite ingredientus dideliame dubenyje ir supilkite saulėgrąžų aliejų.
- Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išplakite kiaušinį iki vientisos masės ir pasiruoškite kepimo šepetėlį.
- Supjaustykite pitą stačiakampėmis maždaug 10 cm pločio juostelėmis.
- Ant kiekvienos juostelės užlenkite vieną kraštą, kad gautųsi trikampis.
- Šalia dėkite varškės ir sūrio įdarą ir uždenkite pitos trikampiu. Palaipsniui apvyniokite pitą į trikampį.
- Iš visų pusių aptepkite khachapuri plaktu kiaušiniu. Tada kepkite ant įkaitintos ir sausos keptuvės po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.
- Per tą laiką patiekalas iš išorės taps auksinis ir traškus, o įdaras ištirps.
- Jei norite, tingus chačapuri su lavašu galite kepti orkaitėje, įdėję juos kepti 5 minutes 180° temperatūroje.
Skanaus!
Rašyti komentarą