"Dūminis" vištienos iešmelis: Jamie Oliveris atskleidžia receptą - paslaptis slypi marinate!
Įžymus britų virtuvės šefas Jamie Oliveris pasiūlė savo šiek tiek saldoko vištienos iešmelio versiją, kuri tinka ir kepti ant grotelių, ir ruošti namuose - jei turite kepsninę ar keptuvę.
Vištienos iešmeliui ant grotelių reikia:
Reikės:
- 2 skiltelių česnako;
- 3 gabalėlių imbiero;
- 140 g natūralaus jogurto;
- 60 ml pomidorų pastos;
- alyvuogių aliejaus (mėsai apšlakstyti);
- šaukštelis garam masala prieskonių;
- pusantro arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos;
- pusantro arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės;
- keturios vištienos krūtinėlės be odos;
- dvi didelės raudonos paprikos;
Medinių iešmelių (pamirkytų vandenyje, kad kepant nesudegtų).
Kaip pagaminti:
- Sumaišykite česnaką ir imbierą su jogurtu, pomidorų pasta, alyvuogių aliejumi, garam masala, rūkyta paprika ir malta ciberžole.
- Tuo tarpu į didelę kepimo skardą su šaltu vandeniu įdėkite 12 medinių iešmelių, kad jie mirktų - taip jie nesudegtų.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į marinatą, būtinai pagardindami žiupsneliu jūros druskos.
- Uždenkite vištieną dangčiu ir padėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms (jei turite laiko, geriausia - aštuonioms valandoms, kad mėsa spėtų sugerti prieskonius).
- Prieš išimdami vištieną iš šaldytuvo, imkitės raudonosios paprikos: perpjaukite daržovę per pusę ir išimkite sėklas.
- Supjaustykite stambiais, į vištieną panašiais gabalais, tada ant pamirkytų medinių iešmelių suverkite marinuotos vištienos ir paprikos gabaliukus.
- Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės kaitros ir apipurkškite iešmelius trupučiu aliejaus. Kepkite kebabus 10-15 minučių, kas dvi minutes apversdami, kol jie taps auksiniai ir visiškai iškeps.
Rašyti komentarą