Greitas triukas su svogūnais, apie kurį norėtumėte būti žinoję anksčiau: taip jį ruošė nedaugelis
Traškus keptas svogūnas – tai bene geriausias dalykas, kurį žmonija galėjo sugalvoti. Šie gabaliukai puikiai papildo užkepėles, tampa skaniausiu sumuštinių įdaru, suteikia salotoms apetitingą traškumą ir yra nepakartojamas sriubų papuošimas. Tačiau visi parduodami variantai, kuriuos galėjote rasti, yra su kviečiais, o kai kurie žmonės gali atsisakyti glitimo.
Todėl yra puikus gyvenimo patarimas, kuris parodo, kaip mikrobangų krosnelėje paruošti traškius, sodraus skonio svogūnus, naudojant tik du ingredientus – svogūnus ir aliejų, rašo Parade.
Kodėl traškūs kepti svogūnai yra tokie geri
Traškūs kepti svogūnai yra universalus ingredientas, kuris akimirksniu pagerina bet kokį patiekalą. Jie prideda skonio ir tekstūros, kurių taip trūksta, jei jų pašalinti.
Amerikietiškoje virtuvėje būtent sūrus, sodrus keptų svogūnų traškumas daro žaliųjų pupelių užkepėlę kultine, paverčia įprastą sumuštinį į kažką, nuo ko neįmanoma atsitraukti, o kreminę sriubą – į užbaigtą ir harmoningą patiekalą.
Problema ta, kad tradiciniai variantai gaminami naudojant kvietinių miltų panirą, kuri ir suteikia traškumą. Tai reiškia, kad tie, kurie laikosi be glitimo dietos arba ieško mažai angliavandenių variantų, turi tenkintis pakaitalais, kurie retai duoda tokį patį rezultatą.
Kaip paruošti traškius keptus svogūnus mikrobangų krosnelėje
Šiam receptui reikės tik svogūnų ir šiek tiek aliejaus. Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite svogūnus plonais, lygiais griežinėliais. Padalinkite žiedus į mažesnes dalis, kad jie kepdami tolygiai iškeptų.
Sudėkite svogūnus į mikrobangų krosnelei tinkamą dubenį, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Geriausiai tiktų augalinis aliejus. Šiek tiek druskos suteiks skonio ir padės pašalinti perteklinę drėgmę.
Toliau pradėkite ruošti trumpais etapais. Pagal receptą reikia 10 minučių, kas dvi minutes maišant, bet tai skaičiuojama visam svogūnui. Viskas priklauso nuo to, kiek svogūnų ruošiate ir kokios galios yra jūsų mikrobangų krosnelė, todėl teks šiek tiek pažaisti su nustatymais.
Svarbiausia – leiskite jam pailsėti. Kai išimsite svogūnus iš mikrobangų krosnelės, jie dar bus minkšti, bet nesijaudinkite. Sudėkite griežinėlius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų, ir po kelių minučių jie taps traškūs.

Rašyti komentarą