Pagrindiniai igredientai:
- kiaušiniai – 6 vnt
- pienas – 0,5 l
- saulėgrąžų aliejus – 1 valg.šaukštas
- krakmolas – 5-6 valg.šaukštai
- varškė – 300 g
- cukrus, sviestas, grietinė – pagal skonį
Kaip ruošti:
- suplakti su cukrumi 5 kiaušinius, įdėti krakmolą, nuolat maišant kiaušinių mišinį, kad nebūtų gumuliukų.
- supilti saulėgrąžų aliejų ir pieną, viską permaišyti, leisti pastovėti 15 min. Tešla turi būti skysta.
- keptuvę sutepti lašinių gabaliuku arba saulėgrąžų aliejumi, blynus kepti iš vienos pusės.
- padaryti įdarą: pertrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi, galima pridėti razinų ir aguonų.
- ant gatavų blynų dėti įdarą, susukti.
- pertepti tirpintu sviestu arba grietine.
- patiekalą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, laikyti 15 min.
Skanaus!
Rašyti komentarą