Jie tiesiog tirpsta burnoje: šie lietiniai be miltų - taip gamino krosnyje močiutės

Labai skanūs ir švelnūs lietiniai su varške gaminami labai greitai ir lengvai.

Pagrindiniai igredientai:

  • kiaušiniai – 6 vnt
  • pienas – 0,5 l
  • saulėgrąžų aliejus – 1 valg.šaukštas
  • krakmolas – 5-6 valg.šaukštai
  • varškė – 300 g
  • cukrus, sviestas, grietinė – pagal skonį

Kaip ruošti:

  1. suplakti su cukrumi 5 kiaušinius, įdėti krakmolą, nuolat maišant kiaušinių mišinį, kad nebūtų gumuliukų.
  2. supilti saulėgrąžų aliejų ir pieną, viską permaišyti, leisti pastovėti 15 min. Tešla turi būti skysta.
  3. keptuvę sutepti lašinių gabaliuku arba saulėgrąžų aliejumi, blynus kepti iš vienos pusės.
  4. padaryti įdarą: pertrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi, galima pridėti razinų ir aguonų.
  5. ant gatavų blynų dėti įdarą, susukti.
  6. pertepti tirpintu sviestu arba grietine.
  7. patiekalą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, laikyti 15 min.

Skanaus!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder