Kaip pakeisti majonezą: 7 skanūs ir sveiki variantai

Jei ieškote skanaus majonezo pakaitalo patiekalams, sumuštiniams ir salotoms, pateikiame 7 idėjas, iš kurių galite rinktis.

Nesvarbu, ar tepate majonezą ant sumuštinio, dedate į pyrago tešlą, ar juo gardinate salotas, ne veltui majonezas yra pagrindinis ingredientas.

Majonezas yra emulsija (arba skysčio ir riebalų derinys), tradiciškai gaminama iš kiaušinių trynių, aliejaus ir tam tikros rūšies rūgšties, pavyzdžiui, acto ar citrinų sulčių.

Lėtai į trynius pridedant aliejaus užtikrinamas emulsijos stabilumas ir sukuriama neįtikėtinai kreminė užtepėlė, kurią galima dėti prie užkandžių, įmaišyti į bulvių salotas ir kt.

Tikriausiai šaldytuve visada turite majonezo indelį, bet jei jo pritrūktų, pateikiame septynis majonezo pakaitalus iš „Food&Wine“.

Naminis alioli

Pasigaminkite naminį alioli, kuris yra toks pat kreminis, bet aromatingesnis. Tradiciškai aioli gaminamas iš česnako, citrinos sulčių ir augalinio aliejaus, o majonezas - iš kiaušinio trynio.

Nesvarbu, ar laikysitės supaprastinto metodo, ar įmaišysite kiaušinių trynių, kurie padės emulguoti į kremą panašų ingredientų mišinį, aioli yra paprasčiausias majonezo pakaitalas.

Graikiškas jogurtas

Graikišką jogurtą galima naudoti kaip majonezo pakaitalą (1:1) ant sumuštinių, įmaišyti į naminį salotų padažą arba į bulvių salotas.

Tai baltymų turtingas pakaitalas, kuris yra tokios pat kreminės konsistencijos kaip ir tradicinis majonezas.

Anakardžių grietinėlė

Naminė anakardžių grietinėlė yra lengvas majonezo pakaitalas be pieno produktų.

Norėdami jį pasigaminti, kelias valandas mirkykite žalius anakardžių riešutus vandenyje, kad jie suminkštėtų ir būtų lengviau sumaišyti.

Sutrinkite juos trintuvu iki kreminės konsistencijos arba įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, česnako ir druskos, kad gautumėte daugiau žavesio.

Avokadų

Avokadų tyrė yra tokios pat kreminės tekstūros kaip majonezas, tačiau turi sveikų riebalų ir yra veganiška.

Galite įsigyti avokadų majonezo arba pasigaminti savo. Sumaišykite avokadų aliejų su kiaušiniu, Dižono garstyčiomis, citrinų sultimis arba actu, druska ir prieskoniais, tada mišinį naudokite santykiu 1:1.

Grietinė

Vietoj majonezo naudokite grietinę. Turėkite omenyje, kad grietinė turi ryškų rūgštumą, todėl gali tekti atitinkamai pakeisti prieskonius.

Tofu

Majonezą galite pakeisti veganišku majonezu, naudodami tofu. Virtuviniame kombaine sumaišykite tofu, šiek tiek citrinos sulčių arba acto, klevų sirupą dėl saldumo, Dižono garstyčias ir druską, kol masė taps kreminė ir vientisa.

Šį baltymų pakaitalą galima tepti ant sumuštinių, naudoti vištienos salotoms arba įmaišyti į kreminius padažus.

Humusas

Humusas turi savitą avinžirnių ir tahini skonį, todėl ne visai atitinka majonezą. Tačiau jis toks pat kreminis ir gali būti naudojamas kaip sumuštinių užtepėlė arba dedamas į tuno salotas greitiems pietums.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder